10 уреда – мечта, които трябва да има всяка модерна кухня

Модерни кухненски уреди

Уредите в кухнята облекчават значително живота ни, но съвременната технология направо ни глези

Разработките на съвременните изобретатели се отнасят до абсолютно всички сфери на човешката дейност. Не остават без внимание и уредите за кухнята, които улесняват значително процеса на готвене. Ето 10 нагледни примера какво още може да поискаме, за да получим максимален комфорт там, където полагаме най-много усилия:

1. Кафеварка BODDUM COFFE & TEA MAKER

Уредът BODDUM COFFE & TEA MAKER ще се хареса на всички, които обичат кафе и чай или тези, които посрещат много гости. Това устройство със стилен футуристичен дизайн работи на принципа на конвенционалната кафемашина, но позволява да приготвите кафе и чай едновременно. Устройството се състои от 2 стъклени сфери с еднакъв размер. Всяка от тези топки е разделена на две половини, едната от които е пълна с вода, а другата (с вграден филтър) е за кафе или чай. При натискане на бутона „Старт“ нагревателите, вградени в топките започват работа. В долната част на устройството се слагат чаши.

2. Машини за печене на палачинки CHEFSTACK

Машината за печене на палачинки на CHEFSTACK е приблизително с размерите като стандарт микровълнова печка. За да направите палачинки, трябва да сложите в контейнера всички съставки, с които обичайно ги правите, а след това машината ще направи всичко сама. За информация: За час се правят до 200 палачинки със стандартни размери (10-12sm). Време за загряване на машината – 0,5 часа, и след това всяка палачинка става за 30 секунди. Апаратът CHEFSTACK струва 3500 долара, предвид високата й производителност. По принцип я купуват ресторанти и хотели, където има масово производство на палачинки, но би била чудесно допълнение за всяка модерна кухня.

3. Поднос EGG MINDER

Умният поднос за яйца е дело на изобретателя от Аризона Рафаел Хуонг. Устройството се нарича EGG Minder и побира 14 яйца. Щом ги подреди, потребителят с помощта на мобилно приложение Wink App следи за тяхното качество и количество. EGG MINDER използва светодиоди показва кое от яйцата да сготвите първо. Ако изчерпите запасите си, устройството ще уведоми чрез изпращане на съобщение до телефона си. Цената му е 70 долара.

4. Сладкарски молив CINNIBIRD

CINNIBIRD е създаден за любителите – сладкари, служи им да украсяват своите творения с пудра захар или канела. Представлява дръжка във формата на малка птица, която има специално отделение. Може да се напълни с какао, канела и т.н. Ще украсите своето лате или торта с натискане на един бутон. Трябва да се отбележи, че устройството е лесно за почистване, а батерията е достатъчна за най-малко 1 месец. Струва 60 долара.

5. Роботизиран барман SOMABAR

Първият в света роботизиран барман SOMABAR сигурност е създаден за феновете на шумни партита. Преди да започнете да използвате това устройство, можете да изтеглите официалното приложение SOMABAR на мобилното си устройство. В специални стъклени съдове се наливат съставките на любимите коктейли. За няколко секунди всеки един от гостите има възможност да получи своя от повече от 300 различни коктейли. Цената му е 429 долара.

6. Анализатор COUNTERTOP PREP PAD

Компанията Orang Chef разработва кухненски аксесоари за Apple. Този апарат е създаден, за да прави оценка на продуктите, които ще бъдат използвани за приготвянето на ястия. Той докладва за хранителната стойност на храната и калориите в нея. Освен това може да даде съвет какви съставки следва да се заменят или да премахнат, за да се получи по-малко калорично ястие.

Подходящ е за хора, които са на режим и струва 150 долара.

7. Стабилизатор t° COFFE JOULIES

Млади изобретатели от Ню Джърси предлагат страхотен уред, който позволява да се поддържа оптимална температура (около 60градуса) за напитка (кафе, чай и т.н.). Те са създали специален материал, който поместили в капсула неръждаема стерилизирана стомана. Тези зърна с големината на кокоше яйце се поставят в топла напитка. Когато тя се изстине до температура до по-ниска от оптималната, зърната започват да разпределят натрупаната топлина.

8. Приспособление за блатове Zenker

Много от любителите на домашните сладкиши често се чудят как точно да изрежат блатовете на тортите си. Zenker е предложил специално устройство, което ви позволява бързо да разрежете блата в 8 части. За да направите това, просто трябва да го поставите в специална форма за затягане на обръч, за да изрежат слой по слой печивото. Направено е от неръждаема стомана с диаметър 24-30см.

9. Парник MICROGARDEN

Шведско студио разработи начин да отглеждат зеленчуци в собствената си кухня. Изобретението им се нарича MICROGARDEN. MICROGARDEN е с малка конусовидна форма, която е направена от рециклирани пластмасови листове. Предлага се с прах агар-агар, както и специални MICROGARDEN семена. Изумителното е, че зеленчуците не изискват за растежа и узряването си слънчева светлина и поливане (заради микроклимата създаден вътре). Узряването на културата става за 5-14 дни, и целия процес може да се наблюдава чрез прозрачна пластмаса.

10 Фурна June

Вече е измислена фурна, която знае какво трябва да прави сама и може да й поверите цялата отговорност за приготвяне на ястието. Едната страна на пещта е от троен стъклопакет, 5-инчов сензорен екран, вграден на вратата. Фурната се загрява до 300 градуса само за 2 минути с помощта на специални нагревателни елементи. Интересното е, че стената на тялото на пещта не се нагрява отвън дори ако температурата в пещта достигне 500градуса.

Фурната се настройва сама, когато е на автоматичен режим. Сама избира както температурата си, така и времето, за което трябва да приготви ястието. Може да наблюдавате процеса през мобилния телефон и ще получите съобщение кога е готово ястието. Стойността му е 1495 долара.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *