20 страхотни идеи за визуално уголемяване на малка тоалетна

20 страхотни идеи за визуално уголемяване на малка тоалетна

Измамното впечатление е добър дизайнерски метод, за да се чувстваме добре и в тясно помещение на тоалетна

Тоалетната е най-малката стая в апартамента и сякаш няма какво да се направи, ако е разположена в наистина малко и тясно помещение. Но с правилния подход и някои дизайнерски трикове, можете да го увеличите поне визуално. Как вашата малка тоалетна може да изглежда по-голяма, отколкото е в действителност? – Ще разберете от примерите и съветите ни:

Нека има цвят!

20 страхотни идеи за визуално уголемяване на малка тоалетна

На първо място, трябва да обърнете внимание на декорацията на стаята, по-точно на нейния цвят. В една малка стая няма място за тежки тъмни нюанси, твърде ярки и неонови цветове. Класическият вариант е бялото покритие, но някои може да го сметнат за твърде скучно. Ето защо, не се страхувайте да работите с цвят, разредете бялото с други приятни цветове. Например, комбинации от бяло със синьо, тюркоазено, светло зелено и … черно ще изглеждат добре в малка баня! Да, да, въпреки че е най-тъмният от цветовете, е актуално да се използва за подови настилки. Първо, той е практичен, и второ, с негова помощ ще направите желания акцент и ще разредите снежнобялата стерилност.
Идеи за малка тоалетна

Повече светлина!

Какъвто и цвят да изберете за тоалетната, той няма да ви свърши работа без добро осветление. И в малка стая просто не можете без него. Светлината е всичко, когато става въпрос за интериорен дизайн. Повече от една крушка автоматично ще добавят квадратни метри. Светлината изпълва стаята, прави интериора лек, а атмосферата – приятна.

Огледални трикове

Може би няма интериор, който да развали огледалото. Но по някаква причина той рядко се помни, когато става въпрос за декориране на тоалетната, но тук този елемент е повече от подходящ. За интериора на тоалетната са подходящи тънки и продълговати огледала без рамка или с малка лаконична рамка. Такъв аксесоар ще играе положително върху трансформацията на пространството, ще създаде илюзията за продължение на стаята.
Идеи за малка тоалетна
Има един трик, който визуално ще повдигне високите тавани: трябва да инсталирате огледало директно под тавана. Разбира се, в този случай той трябва да има нестандартни размери.
Малка тоалетна съвети за обзавеждане

Динамика и перспектива

Техника, която може да се използва във всяка малка стая, включително тоалетната: за декориране на част от стената или всички стени с фототапет с изображение в перспектива. Например, това може да бъде изглед към океана или Лазурния бряг, тапети с изображение на път, степ, мост, влизащ във водата, също ще изглеждат добре в малка стая.
Съвети за малка тоалетна
Следващото нещо, което визуално разширява пространството, са хоризонталните линии. Те могат да се направят с тапети, декоративни плочки, а дървените дъски също са подходящи като интересен и нетривиален завършек.
Обзавеждане на малки тоалетни

Правилните акценти

Когато извличането на максимума от малка стая не е лесно, има един дизайнерски трик, който трябва да направите – да отклоните вниманието към нещо друго. Няма много опции. Това може да бъде декор на стена или необичайни плочки, или ярък килим.
Обзавеждане на малка тоалетна
Лаконичен санитарен фаянс

Трикове са трикове, но не можете да избягате от истината. Ако стаята е малка, трябва не само да изберете подходящото покритие за нея, но и да инсталирате подходящи водопроводни инсталации. Изберете малки и компактни опции. Ако това е тоалетна, то не да е без излишни детайли, в минималистичен стил. Ако има място за мивка – нека е малка и за предпочитане ъглова. Избягвайте масивните водопроводи, това само ще намали визуално и без това малкото пространство.
Съвети за малка тоалетна

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *