40 варианта за обзавеждане на едностаен апартамент за семейство с деца

за обзавеждане на едностаен апартамент

В един едностаен апартамент може да намерите място за всичко – дори за работен кът и съобразявайки се с децата

Ако сме стигнали на етап, в който имаме семейство, със сигурност въпросът за собствено „гнездо” е от първостепенно значение. Много често обаче младите родители започват трудно – под наем или малко по-стабилните откъм финанси – с едностаен апартамент. В такъв случай обаче възниква големия въпрос – Как да се справим с нуждата от пространство, особено да гарантираме комфорт на децата си?

Основни задачи при обзавеждането на едностаен апартамент за семейство с деца

Първото и основно нещо, което трябва да решите е да обезпечите нуждите на всеки член от домакинството. Следващата стъпка е организирате функционални зони:

Обособяване спалната зона за големите

В никакъв случай не подценявайте тази задача и не я оставяйте за най-накрая. Ако си гарантирате уединение и здрав сън, ще сте в добро здраве и пълни с енергия пред предизвикателствата, които среща всяко младо семейство.


Настоявайте да имате два спални къта в името на общото ви спокойствие. Да, трябва да се откажете от просторната спалня, но няма нищо лошо и притеснително в това да ползвате сгъваем диван – така печелите няколко безценни квадрата пространство.

Ориентирайте се и към мебелите трансформери или тези, които се прибират в шкаф. Модерните решения в мебелопроизводството ще ви изненадат с възможности и атрактивен външен вид.

Детски кът в едностаен апартамент

Независимо дали имате гарсониера или студио, задължително трябва да намерите място, което е само и единствено на разположение на детето ви. Ето как можете да го обзаведете, според възрастта на най-малкия член на семейството.


Ако децата са две, то двуетажните легла или модулите, които свързват бюрата с леглата, ще спасят мира в къщи.

Дизайн на кухнята в едностаен апартамент, в който живеят и деца

Стандартната гарсониера разполага с малка, но самостоятелна кухня. Така отпада проблема с организацията. Модерното строителство обаче предлага по-скоро открити пространства, а това предизвиква напрежение при родителите на малки деца.


За да впишете къта за готвене в общото пространство, но и за да си гарантирате повече сигурност и уединение, заложете на барплота от страна на кухнята. В допълнение използвайте и гърба на дивана в стаята като допълнителна преграда.

Хол в едностаен апартамент

Това е последното, за което ще мислите в едностаен апартамент, но младите семейства обикновено са много общителни и такова пространство наистина им е нужно.

Кабинет в едностаен апартамент

Компютър или поне лаптоп вече има във всеки модерен дом. Не става да го сбутате в някое недостъпно „кьоше”. Това е много необходима техника, която в повечето случаи е основно работно средство.


В едностайния апартамент няма място за отделен кабинет, но все някак ще обособите кът за работа. В него може да подредите не само компютъра, но и цялата нужна документация.

Как да разделим прострпанството?

След като сте решили как и къде да разположите зоните в едностайното ви жилище, е време да помислите как да си създадете и визуален комфорт. Това става чрез разделяне на пространството. Вариантите са няколко и трябва да подберете този, който ви доставя най-приятно усещане.

Може да използвате таван на няколко степени, специално и различно осветление в различните кътчета на стаята. Преградата от гипсокартон е полезна и много атрактивна в модерния дизайн.


Ако малкият ви дом е и много висок, защо не използвате „въздуха”. Качете на едно ниво по-горе спалнята на порасналото си дете или вашата.

Традиционно за разделяне на пространството се използват покритията. Всяка зона може да е с боядисани в различен цвят стени или подовите настилки да са от различен материал.


Ако търсите евтин и прост вариант за зониране, може да опитате с обикновени завеси или дори – паравани. Плъзгащите се врати са истинско соломоново решение – достъпни са, поставят ясни граници и все пак може да ги поръчате от прозрачен материал, за да не ви подтиска по-малкото пространство.

Обзавеждането на едностаен апартамент за семейство с дете е сериозно предизвикателство и за професионалистите. Премислете добре възможностите и нуждите на всички у дома. Не забравяйте – спокойствието е от първостепенно значение за отглеждането на щастливо дете.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *