7 вдъхновяващи тенденции за интериорен дизайн на детската стая за 2019 година

7 вдъхновяващи тенденции за интериорен дизайн на детската стая за 2019 година

Звезди по тавана, нарисувани дръвчета и животни на стените и шкафовете–вашето въображение работи с пълна пара, когато проектирате интериорния дизайн на детската стая. Създаването на специално пространство за вашето дете е интересен и вълнуващ момент, който ви позволява да експериментирате с различни идеи, теми и цветове, като в същото време имате предвид всички неща, които вашето дете обожава.

Понеже знаем колко важно е това пространство за всеки родител и знаем, че детските пространства заслужават толкова много внимание, колкото всяка друга стая във вашия дом, заедно с дизайнера на Моми Студио – Антония Саранеделчева създадохме за вас кратко ръководство с някои вдъхновяващи тенденции за интериорния дизайн на детската стая за 2019 година.

Устойчивост

снимки: Моми Студио
снимки: Моми Студио

Изключително важно е когато проектирате дизайна на детската стая да залагате само на висококачествени материали, които ще останат устойчиви с времето. Можете да изберете естествени рециклирани материали като регенерирана дървесина, бамбук, ратан и естествени влакна от лен, юта, вълна и органичен памук. Залагайте на нетоксични бои на водна основа и естествени масла за оцветяване.

Пастелни цветове

снимки: Моми Студио

По-ярките и наситени цветове отстъпват място на неутралните тонове като златисто, бежово, зелено и други. Все по-често се срещат детски стаи, реализирани изцяло в пастелна цветова схема, в която присъстват цветове като зелено, сиво и по-топли розови тонове.
Според специалистите без съмнение реализиран по този начин интериорен дизайн на детската стая създава по-спокойна и уютна обстановка за игра, учене и сън, а това безспорно оказва положително влияние върху малки обитатели.

Геометрични мотиви

снимки: Моми Студио

Актуални в детския интериорен дизайн са геометричните мотиви, които намират приложение в текстила, тапетите дори в дизайна на самите мебели. Изключително популярни са леглата или етажерки с форма на къщичка. Геометрията създава по изчистен от декорации дизайн.

Ако планирате да освежите стаята на детето си или да създадете детска стая тази година, направите помещението по-забавно, като боядисайте стените с геометрични форми. А и нека не забравяме, че боята е много по-бърза и по-евтина алтернатива на тапета.

Красив и функционален дизайн

снимки: Моми Студио

Според специалистите отличният интериорен дизайн на детската стая винаги е свързан с формата и функционалността й. Днес много по-лесно може да реализирате една настина уникална детска стая, тъй като на пазара реално се предлага богат асортимент от мебели, които буквално могат да растат с детето ви. Подобен дизайн и мебели ще ви спестят нуждата да ремонтирате и обновявате мебелите на вашето дете на всяка година или две.

Предлагаме ви и няколко идеи и стилове, които можете да използвате, за да декорирате дизайна на детската стая.

Шаби Шик дизайн на стаята

снимки: Моми Студио

Ако пък слабост ви е Шаби Шик стила и искате такъв да бъде и дизайна на стаята на вашите наследници, трябва да знаете, че има как да създадете модерна и комфортна детска стая в този стил. За целта ще трябва да си поиграете малко с цветовете, като изберете любимите на вашето дете. Заложете на елегантни мебели–бяло легло, гардероб, шкафче и други. Ако бюрото също е в светъл цвят, то задължително стола изберете да е в цвят. Същото важи и за спалното бельо, което може да бъде в нежни пастелни или ярки цветове. Купете декоративни елементи, които вашето дете харесва като например карта на света, китара, аксесоари за бюрото в различни цветове, за да създадете закачлив контраст в стаята.

Скандинавски дизайн

снимки: Моми Студио

Проектирането на скандинавски дизайн на детската стая е подходящ, както за малки момчета, така и за момичета. Би било идеалното място за пълноценна почивка, сън и учене. Заложете на бели стени, а спалното бельо и декоративните възглавници да бъдат в различни светли цветове. Не претрупвайте пространството с мебели, нека бъдат сведени до минимум и за предпочитане в бял цвят. Добавете цветни кутии за съхранение и елегантни висящи светлини над бюрото, за да създадете семпло, но уютно помещение.

Минималистичен дизайн на помещението

снимки: Моми Студио

Ако сте привърженик на минималистичния дизайн, то в детската стая трябва да следвате същата линия — „по-малкото е повече“ като мебелите трябва да бъдат минимален брой. При този дизайн можете да поставите мебелите на земята, без да бъдат поставени на крака. Добавете рафтове на стената, за да запазите изчистения дизайн на стаята, но и за да сте сигурни, че има достатъчно място за съхранение на вещите на вашето дете. Заложете на светли цветове на мебелите и стените, като можете да добавите минимален брой възглавници и фоторамки, като завършващи елементи.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *