9 практични решения за гардеробна в малката спалня

Гардеробна идеи

Съвременните жилища вече имат традиции в това отношение – никой не си представя да ги обитава без гардеробна, но понякога не е толкова лесно, защото липсва пространство

Да имаш гардеробна не е прищявка, нито луксозна екстра. В днешно време тя се оказва почти задължителна, а и собствениците на жилища предпочитат да си устроят такава, ако не е предвидено пространство за нея. По този начин дрехите се съхраняват доста по-удобно, има подредба, а и поддръжката им е по-добра. За съжаление в някои домове липсва такава спомагателна площ и трябва да се мислят други варианти. Обикновено се избира спалнята или прилежащо към нея помещение, където се изгражда необходимият гардероб.

Как да го проектирате, се оказва индивидуален избор, но все пак има някои насоки, които може да спазвате:

Предвидете закачалка за облеклата, които не могат да стоят прибрани по шкафове.

Отредете чекмеджета за бельо за всеки един член на семейството.
Нека има отделни рафтове за съхранение на спортни екипи и ежедневни дрехи.

Подходящо е да помислите за отделения за прибиране на часовници, колани, бижута, чанти и т.н. аксесоари, които се употребяват от вас.
На горните рафтове може да поставите куфари и извънсезонни вещи.

Ако смятате да разполагате и обувки в гардеробната, нека има поне два реда и те да са по-дълбоки, за да събират повече чифтове.

Пристъпваме към обмисляне на конкретния проект. Предложенията са според съПрегледответната разполагаема квадратура, така че сами преценете на кои да се спрете:

Мобилна закачалка в спалнята
garderobna-zakachalka
Това е удачно за хора, които не изпитват потребност от голяма гардеробна, а и дрехите им не са толкова много. Обувките може да разположите под закачалката, а несезонните облекла да бъдат прибрани на друго място.

Ниша
garderobna-nisha
От снимката ще добиете представа какво се очаква да бъде направено, за да оформите своята ниша за гардеробна. Може да скъсите тавана в нейната част, за да изглежда като допълнителна пристройка, но всичко зависи от целите и нуждите ви.

Над таблата
garderobna-nad-tablata
Ако нямате фобия, че шкафовете ще паднат на главите ви, разположете мебелите около и над спалнята си. Това е пространство, което иначе си остава неизползваемо.

Огледалата
garderobna-ogledala
Не пренебрегвайте достойнствата на огледалните гардероби. Те пак ще заемат място, но ще създават впечатлението за по-обемно помещение.

Стъклен преграда
garderobna-staklena-pregrada
Смело решение, а и непрактично, ако не сте педант, който постоянно държи дрешника си подреден. И все пак е много модерен избор!

Подвижна стена
garderobna-plazgane-vrati
Част от спалнята ви ще бъде използвана за създаването на гардеробна, а тя ще бъде скрита с подвижна стена.

Открити гардеробни модели
garderobna-otkrita
Не се притеснявайте от тях, те са лесни за достъп, а и много подходящи, когато говорим за скромни помещения.

Параван
garderobna-paravan
Той ще защити зоната от външни погледи, ако имате специфично разположение на спалнята. На пазара има различни предложения, които създават невероятно усещане за комфорт, а и ще ви помогнат да постигнете мечтата си за гардеробна.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *