Ъглови вани – голям комфорт и в малки бани

Ъглови вани

Ъгловите вани предлагат красота и удобство във всеки вид баня

Независимо от появата на много удобните душ кабини, хората продължават да се нуждаят от комфорта на ваната. Предвид модерното строителство и все по-популярните малки апартаменти, интериорните дизайнери са намерили компромисно решение. Може да се радвате на усещане за лукс и в бани с малки размери, благодарение на разнообразие от ъглови вани.

Ъгловата вана е с голяма съвместимост, две от страните й са разположени в ъгъл от 90 градуса, а третата може да има различна форма.

yglovi-vani-5

yglovi-vani-2

yglovi-vani-3

yglovi-vani-4
Предимствата й пред ваната с класическа форма:

Атрактивен външен вид

Голям обем

Децата възприемат ъгловите вани като басейн в стаята

Удобство в използването

Вписва се чудесно във всеки ъгъл на помещението

Не заема много пространство

Функционалност – Всички ъглови вани могат да се оборудват с джакузи и въздушен масаж, дезинфектор за вода, халогенно осветление и автоматично източване).
yglovi-vani-12

yglovi-vani-6

yglovi-vani-7

yglovi-vani-9

yglovi-vani-10

yglovi-vani-11

Разнообразие на формите и размерите на ъгловите вани

Всеки клиент на специализиран магазин за санитарен фаянс се е убедил в богатството от предлагане на ъглови вани. Те могат да имитират триъгълник или да са с по-„провокативни” форми като ромб или правоъгълник.

Разнообразието в изделията се отнася и за големината им. На практика може да изберете всеки, който ви е нужен, за да се превърне вашето мокро помещение в истински оазис на комфорта.

Различната форма помага да промените визуално пространството – например, в една тясна баня може лесно да се настанят вана с модна, асиметрична форма. Така се запълват стените, но се освобождава пространство за свободно движение из стаята.

Обичайната средна дължина на изделието е около 150-180 мм. Тези размери позволяват на човек да се чувства удобно при всяка водна процедура. При възможност, разбира се, може лесно да намерите и по-големи ъглови вани.

Важно е да имате предварителен план, защото те се делят по ъгловото разположение – с ляв и десен профил.

Релефите може да имитират трапец, цвете или някоя по-дръзка форма.
yglovi-vani-18

yglovi-vani-19

yglovi-vani-13

yglovi-vani-14

yglovi-vani-15

yglovi-vani-16

yglovi-vani-17
Полезни допълнения за ъглови вани

За интериора на банята с ъглова вана можете да закупите крачетата за по-голямо удобство. Те се инсталират в банята и може да ги изберете по необходимата височина. Съобразявате се така, че да ви е удобно влизането и излизането от нея. В магазините може да попитате за много удобни подвижни облегалки за глава. Някои от ваните са оборудвани със специални дръжки, за да не се подхлъзнете, когато излизате. Ако няма към конкретния модел, може да поръчате такива, които се фиксират към стената.

Подложката, която се поставя на дъното на ваната е добро решение не само когато децата я ползват. Освен това завесите не бива да се пропускат, за да не се разлива вода из цялото помещение, когато взимате душ.

Много ъглови вани са допълнени с превъзходни изобретения за масаж, джакузи, водна филтрация, дезинфекция, каскадно пълнене и халогенно осветление.
yglovi-vani-21

yglovi-vani-18

yglovi-vani-19

yglovi-vani-20
Ъглови вани в различен стил интериор

Те могат да изглеждат уместно, ярко и ефектно, ако подберете правилно дизайна, който да отговаря на интериора на дома ви.

Стил Минимализъм – На всеки известно, че този стил не обича много детайли, затова вашата вана трябва да бъде с максимално опростен дизайн, с прави линии и идеално бели.

Стил Винтидж и Прованс – Тези стилове обичат палитрата на деликатните нюанси, така че, ако успеете да намерите бледо синьо и бледо розов модел вата, ще спазите единството на интериора. Разбира се, и само бяла баня би било подходящо, но вземете душ завеса с много цветен принт и съобразете плочките на банята.

Стил Хай-тек – Този стил се характеризира с присъствието на стъкло и хром. Изберете хромирани кранове, а стъклото може да присъства като панел до душа.

Японски стил – ако сложите ваната на подуим с малка стълбичка ще сте се съобразили с изискванията на стила.

Скандинавски стил – Всичко в банята трябва да бъде стерилно бяло, затова и ваната трябва да имитира мрамор с подложки в бежово или сиво.

Еко стил – Натуралните елементи в подобна баня не изключват стандартния фаянс. Просто на пода сложете термообработено дърво, а по стените декорация от камъни.

Барок – дори този царствен стил „харесва” ъгловите вани, но елементът с разкош може да се подчертае с позлата и блясък по металните елементи.
yglovi-vani-25

yglovi-vani-22

yglovi-vani-23

yglovi-vani-24

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *