Бежова кухня: Как да я превърнем в мечтано кътче

Бежова кухня обзавеждане

Да си направиш бежова кухня не е смело решение, но пък е универсално и излъчващо стил

Напоследък да имаш бежова кухня е особено модно. Причините са, че бежовият цвят е безпогрешен избор за оформлението на интериора. Такова решение е не само практично, но и стилно.

В природата този цвят ни заобикаля отвсякъде – пясъкът, камъните, дърветата, окраската на животните. Ние обаче рядко го забелязваме, защото той не се набива натрапчиво на очи, а е деликатен и нежен.
Ето защо е идеален за комбинация с други ярки цветове. Има много тонове, на които може да се спрете при създаването на вашата бежова кухня. Някои са по-топли, други са по-студени – всичко зависи от вашите предпочитания.
bejova-kuhnya
Все пак имайте предвид, че е важно и на коя стена полагате боята. За южните помещения са удачни по-хладни и сивеещи гами, но не така стоят нещата при северните части на стаите. Там заложете на по-кремави, слънчеви и маслинено-бежови оттенъци.

Ако си поиграете с цветовете, ще увеличавате или намалявате визуално пространството. Топлите цветове имат свойството да създават илюзията за приближаване, а студените – за отдалечаване. Светлите тонове пък разширяват квадратите, а тъмните ги поглъщат и свиват.
bejova-kuhnya-2
С помощта на бежовото и неговите гами може да правите различни контрастни акценти в кухнята, да използвате нишите, за да им придадете „важност“, както и да се оставите на фантазията си, за да видите къде ще ви отведе при ремонта.

Класически съчетания при обзавеждането на бежова кухня

Бежово с кафяво
bejova-kuhnya-kavyavo
Мляко с какао как ви звучи? Изключително елегантно и вълшебно за сетивата – такъв е отговорът, несъмнено. Шоколадовото, дървесните оттенъци, тъмният орех са все подходящи цветове за бежовото, които не само го допълват, но и го съпровождат в един безкраен танц.

Бежово с бяло
bejova-kuhnya-byalo
Може би едно от най-универсалните съчетания, на базата на което смело може да въведете и ярки краски под формата на текстилни аксесоари.

Бежово с черно
bejova-kuhnya-cherno
Ще постигнете силно изразителен контраст, което няма как да остане незабелязано.

Бежово със синьо
bejova-kuhnya-sinyo
Намират се и в естествената си среда като приятели – тези цветове са на морето и пясъка, на утъпкания път и небето, те са толкова хармонични един към друг, че ще превърнат кухнята ви в мечтано кътче.

Бежово с червено
bejova-kuhnya-cherveno
Импулсивното червено на фона на спокойното бежово – рядко срещана комбинация, но много ефектна, както ще се уверите и от снимките! Внимавайте за пропорциите и разпределението на цветовете.

Бежово със зелено
bejova-kuhnya-zeleno
Балансиращо съчетание, което ще ви предлага ежедневен релакс след ангажиментите в офиса.

Бежово с жълто
bejova-kuhnya-jalto
Тук вече може да експериментирате и да добавите още свежо зелено, синьо, сиво. Комбинацията го позволява, а и е енергизираща, жизнена, игрива.

Бежово с оранжево
bejova-kuhnya-oranjevo
Много топло и приятно съчетание от цветове и свежа идея за вашата бежова кухня.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *