Бежова спалня – как да сътворите своя пристан за релакс

Бежова спалня – как да сътворите своя пристан за релакс

Ако искате бежова спалня, то вие сте привърженик на умерения интериор, с който ще намерите спокойствие у дома

Всички знаем, че някои цветове в интериора спомагат за по-пълен релакс – да имате бежова спалня се оказва наистина добро решение, което никак не е скучно. Стаята, в която прекарваме нощите си, определено е нашият пристан след уморителния ден и напрегнатото ежедневие. Ако се спрете на неутралните тонове, бъдете сигурни, че ще ви бъде по-удобно, по-топло и по-тихо. Какво повече може да иска човек, за да се чувства спокоен у дома.

За да не изглежда пространството безлично, все пак трябва да имате предвид някои съвети от практиката на дизайнерите.
bejova-spalnya
Бежовият цвят е много подходящ за спални, които са със северно изложение. Там по-рядко и по-трудно попадат слънчеви лъчи, а с тази гама ще внесете достатъчно светлина, особено ако не сте любители на жълтото, оранжевото и червеното. Бежовото е удачно, както за мъже, така и за жени, няма претенции и възрастови ограничения, което го прави отличен цвят за интериора на спалнята.

Ако използвате грамотно и осъзнато бежовия цвят, вие ще успеете да оформите невероятно елегантна спалня. Няколко примера, от които да черпите идеи:
bejova-spalnya-2
1. Самото изящество, лекота и лукс може да постигнете чрез съчетанието на бежово с пясъчно, леко златисто и бяло, а мебелите нека са от дърво в естествени тонове.

2. Стилът на вашата спалня ще е неподражаем, ако заложите на материали с различни текстури. Нека да има пухкави, гланцирани, меки, гладки и твърди елементи. За пода изберете мек и пухкав килим в пясъчен цвят, а в непосредствена близост до леглото разположете постелка от заешка кожа, например. Наоколо може да има огледало с метална рамка и гланцирано нощно шкафче в меден цвят.
bejova-spalnya-3
3. Нека вашата бежова спалня да блесне с комбинация с бяло. Ефектът е повече от вълшебен, в което ще се уверите и сами!

4. Раздвижете бежовото с включване на тъмни акценти. Така може да удовлетворите и вкуса на половинката си, ако се окаже, че той или тя не си падат по семплите цветове и предпочитат наситените варианти. Шоколадовото, графитеното, кобалтовото са препоръчителни в случая.

C

5. Внесете разнообразие – съвместете бежовото с ярки цветове. Бихте могли да използвате бежовия цвят като базов или фон, на който да си развихрите фантазията. Оранжево, прасковено, розово, синьо, червено, виолетово, карамелено – всички те ще изпъкнат по очарователен начин. Опитайте!

6. Графични модели във вашата бежова спалня. Специалистите знаят как да експлоатират максимално човешкото въображение и изкуството. Поставете на една от стените такива големи платна с цветни или черно-бели разпечатки – стаята веднага ще придобие индивидуален характер.
bejova-spalnya-5

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *