Бяла кухня: всичко за дизайна на интериора й

Бяла кухня: всичко за дизайна на интериора й

Рисковано ли е да изберете бяла кухня и какво усещане ще създадете в нея

Да имаш бяла кухня означава, че дишаш по-леко, усещаш повече въздух и чистота в пространството. Като допълнение, за тези, които държат на модата, тя излъчва вечен стил и никога не би могла да бъде ретро.

„За“ и „против“ кухня в бяло
byala kuhnya (7)
Един голям минус е, че тя се замърсява лесно и това се набива на очи отдалеч. По мебелите остават отпечатъци, а петната от вино по ламината трудно бихте скрили – по-добре въобще да не се стига до тях. Така че, всичко е до поддръжката и вниманието при опазването й. Защитниците на бялото обаче считат, че ако кухнята е в тъмни цветове, прахът и мръсотията не са по-малко забележими.
byala kuhnya (5)
Не винаги цветът е от ключово значение за практичността, а по-скоро изработката и качеството на обзавеждането.

Следващият аргумент против бяла кухня е, че тя би могла да се асоциира с болнично заведение. Стерилността не е приятна за всички, но този ефект лесно може да бъде избегнат, ако се добавят допълващи цветове, а осветлението е меко и комфортно.
byala kuhnya (2)

Прекалено популярен и типичен ли е вече белият цвят? Наистина на някои хора вече им омръзна да гледат интериор в бяло от кориците на списания и отхвърлят идеята моментално. Всеки детайл обаче би могъл да бъде подбран индивидуално и да покаже характерните предпочитания на семейството. Няма задължителни критерии, а и обстановката би могла да бъде променяна често заради бялото.

byala kuhnya

Основното предимство на цвета е, че визуално разширява пространството. А ако сте собственик на малък апартамент, няма начин да не го оцените като потенциал.

Дизайнът на бялата кухня може да бъде в няколко варианта:

Монохромен
byala kuhnya (15)
byala kuhnya (4)
Всичко е подчинено а белия цвят, някои зони са с леки оттенъци, а зеленината е единствената, която разчупва „снежната“ картина. Биха могли да присъстват също плакати, картини, дискретни цветови решения при текстила. Всичко е в духа на минимализма.

Контрастен
byala kuhnya (1)
Белият цвят е съчетан с черен, тъмно син, тъмно сив, тъмно кафяв.
Цветни комбинации
byala kuhnya (7)
Белият цвят отново е основен, но повече като фон, на който изпъкват ярки акценти.

Бяло и дърво
byala kuhnya (3)
Това е един безпогрешен дизайнерски ход, който вдъхновява с универсалното си приложение.

„Мръсно“ бяло
byala kuhnya (6)
И ако все пак бялото ви идва прекалено, може да изберете неговите по-топли оттенъци. Сивото също е удачно като заместител на избора на бяла кухня, но нека е съвсем бледо и да бъде елегантно комбинирано с друг, по-плътен цвят.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *