Червена спалня – романтика и стил, когато се спази мярката

Романтична червена спалня идеи

Модерно е да имаш червена спалня, но ако в нея си като в пурпурно море, усещането за елегантност и вълнение отстъпва пред дискомфорта

Спалнята е специално, уникално по функционалност място в къщата. То, без преувеличение, е най-уютният ъгъл, затова се предполага да обзаведете стаята в спокойни и нежни тонове.

Но какво, ако тръгнете срещу всички правила и направете интериора неконвенционален, колоритен, ярък? Как ви изглежда, например, червена спалня? Смятате ли, че това е невъзможно, защото сте сигурни, че червеното е твърде емоционално и ангажиращо? Не се тревожете! Спалня в червено днес се счита за изключително оригинално решение…стига да я обзаведете така, че да се получи много уютно и наистина спокойно.
Романтична червена спалня идеи
Червеното в интериора на спалнята

Обикновено в интериора не се използва наистина червено „като в дъгата”, а така да се каже, преливащи се тоново. В този спектър има великолепни нюанси като светло розовото, благородството на тъмното бордо, нежността на теракота, лукса на пурпурно-червеното – в някой от тези възможности ще искате да видите спалнята си!

Розовите тонове се използват предимно в спалните на момичетата, докато пастелните червени тонове са универсални и могат да се видят във всяка стая. Що се отнася до яркочервеното, то се появява в декора само като акцент. По-често може да се намери в етно интериор или ампир. В спалнята се ползват меки, близо до естествени нюанси на червено. Можете спокойно да направите в стаята ягодов фон или подово покритие в цвят, наподобяващ червен пясък. Като цяло, червената спалня е просто тази стая, когато усещането се постига не с цвят, а с неговите нюанси.
Романтична червена спалня идеи
Тънкостите на работа с червения цвят

Ако искате помещение в червено трябва да сте сигурни в своето усещане за стил и внимание към детайла, а декорирането на спалнята ще бъде истинско изпитание за професионализъм, ако ползвате помощник. Вървене по ръба на ножа – ето това е работата с червено. Едно погрешно решение – и дизайнът на стаята ще изглежда депресиращо безвкусно, вместо да ви приласкае със стил и красота.
Научете се как да възприемате границите на цветовите комбинации, т.е. контраста им, защото червеният спектър ще изглежда скъп и елегантен само ако владеете играта на контрасти.

Преди да се потопите в създаването на вашата очарователна спалня, трябва да решите дали червеният цвят в декора ще бъде доминиращ или използването му е планирано само като поставяне на определени акценти. В първия случай се позволява и дори е задължително, ако спалнята ви е в следните стилове:

Ориенталски стил, Етно стил. Ампир, Викториански интериор, Барок, Английски декор.

Ако планирате да използвате цветен микс в декорирането на стая, тогава червеното трябва да остане малко по-малко от половината от пространството. При такава колоритна интерпретация може да се направи легло или абажур на полилей и някакъв панел.
Луксозна червена спалня
Червено по стените на спалнята

Ако сте стигнали до заключението, че стената в спалнята ви трябва да е червена, покрийте с тази боя на повърхността зад главата на леглото. Алтернативно, таблата на самото легло може да бъде червена, при условие че е достатъчно голяма.

Дори и да сте екстравагантна природа, не се стремете да украсите стените на спалнята в кръвно-червени цветове. Много по-добре ще се възприемат нюансите рубин, тъмно рзово, бордо. Опитайте се да експериментирате! Отдалечете се от топлината на морковните нюанси в студеното синьо на червено-виолетовия и пурпурен спектър.

За червената спалня можете да изберете да комбинираните варианти за оформление. Крещящият цвят се възприема добре в бяла рамка. Можете да се опитате да украсите стените с раирани тапети в бяло и червено. Обстановката също ще се получи свежа и празнична.
Романтична червена спалня идеи
Червени елементи

За да се изглежда спалнята ви като изображение на алена романтика, не е необходимо да започнете да рисувате стените или да сменяте тапета. Достатъчно е просто да актуализирате настоящия декор и да го „оживите“ с малко количество ярки цветни аксесоари. Подовата настилка и обзавеждането могат да станат червени, но най-лесният начин е да запълнят интериора с червено, използвайки още по-малко глобални акценти, като:

Завеси.
Картини.
Спално бельо.
Осветителни тела.
Нощни пуфове.

Това е по-рационално, защото, ако е необходимо, червената тема на спалнята, с тези елементи, няма да засяга основния интериор.
Романтична червена спалня идеи
Нюансите на осветлението

В червения интериор има достатъчно емоция, за да се нуждае от ярко осветление. В такава спалня светлината трябва да играе незначителна роля, да се ее тихо и да се разтвори в цвета на фона. Подови лампи и малки нощни лампи, стоящи на нощните шкафчета, ще се справят чудесно с тази задача. Можете да сложите „лунички” на тавана – с тях в стаята ще бъде изключително удобно.

Мебели в червена спалня

За да се обзаведе червената спалня, не е необходимо да се правят титанични усилия. В такива декори красиви пастелни гарнитури в червено и бяло са най-на място. Приоритетният материал е дърво, въпреки че при желание можете да закупите стъклени или метални мебелни конструкции.

Като цяло, всички мебели с леки фасади ще изглеждат хармонично на червен фон – и обратно, светлият фон на покритията ще подчертае красотата на червените гарнитури. Повърхностите на всички мебели, които се планират да бъдат поставени, трябва да бъдат лъскави. Изберете проекти, които са с ясна, лаконична форма, без завъртулки.

Не забравяйте, че в спалнята централният интериорен елемент е леглото, а всички останали мебели допълват стилното решение.
Романтична червена спалня идеи
Червено и бяло

Комбинацията от тези цветове е безспорен лидер, като доминира бялото в тази двойка. Червеното се използва за акценти, които привличат или отклоняват вниманието. Най-често се добавя под формата на завеси и текстил.

Това не означава, че червеният цвят не може да се превърне в основния фон на спалнята. Той може да преобладава в декора, но за да се изгладят нейните досадни ефекти и да се елиминира манията, най-добре е да се ползват белите аксесоари. В една малка спалня такова устройство би изглеждало много впечатляващо: една стена е боядисана в червено (обикновено тази в съседство с главата на леглото), а съседните повърхности са направени в бели тонове. Визуалният ефект на просторна спалня в този случай е гарантиран!
Луксозна червена спалня
Червено и черно

Тази двойка е подходяща при създаването на червена спалня за активна и гореща природа. Комбинацията от цветове, разбира се, е класика, но ситуацията може да се окаже мрачна. Бежово-бели аксесоари и спално бельо в същите цветове ще помогнат за решаването на проблема.

Популярни червени интериори

Можете да създадете цветна спалня по други начини. Опитайте се да рисувате стените в традиционни спокойни цветове и да оставите широка червена ивица по периметъра. Много красив декор се получава при декорирането на една от тези стени с голямо червено цвете. Сивите, бежови и бели стени контрастират красиво с червени текстили и мебели. Червеният фон, засенчен от жълти щрихи, прави спалнята романтична, а атмосферата в нея – спокойна.

Червено в спалнята: За и против

Червеното, както и всеки друг интериор, има положителни и отрицателни черти. Положителното е, че: Червените нюанси зареждат с добро настроение и енергия. Повишават сексуалния потенциал и създават празнична атмосфера. Цветът е просто прекрасен.
Въпреки това, с излишък на червено в спалнята, може да се появи раздразнителност и депресия, така че този интериор не е подходящ за хора, които имат неспокоен сън.
Романтична червена спалня идеи
Изводът: Червената спалня със сигурност ще се превърне в оазис на комфорт във вашия апартамент. Това е интериорът на страстта, емоцията и, разбира се, любовта. Покажете малко търпение и шикозната ви стая ще ви посрещне с отворени обятия на жива и постоянно циркулираща енергия!
Романтична червена спалня идеи

Романтична червена спалня идеи

Романтична червена спалня идеи

Романтична червена спалня идеи

Романтична червена спалня идеи

Романтична червена спалня идеи

Романтична червена спалня идеи

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *