Цвят „мента” е отново на мода: 25 идеи за интериора

Цвят „мента” е отново на мода: 25 идеи за интериора

Модата и в цветовете се завръща – сега е ред да се сетим за онова характерно зелено – мента

Забелязали ли сте характерното зелено на ретро интериорите, които сте виждали по филмите или старите сгради?! Тези, които са харесали нежния, успокояващ нюанс, сигурно са научили, че се нарича „мента”. Някои, които държат да са в крак с модата сигурно са го пренебрегнали. И за двете групи обаче имаме новина! Цвят „мента” е отново актуален и интериорните дизайнери с удоволствие предлагат много, разнообразни и красиви решения в него!

Най-удивителното нещо е, че цвят Мента не е като цветът на листенцата, които има ментата! Това е рядък случай, когато не става въпрос за нюанс, а за усещане. Говорим за сравнения, родили изрази „ментова свежест”, „ментова нежност”, „ментов бриз” и т.н. Не става дума за цвят, а за емоции, настроение! Името на този зелен нюанс се появи, остана и се разпространи и в модата, и интериорния дизайн. Свежест, нежност, лекота, прохлада – това е, което ни допадна в него. Нещо, което събужда усещане за лятото, лазурно море и капки дъжд – в него има много смисъл!

Цвят Мента се отнася към пастелните цветове. Този нюанс на зеленото силно „разрежда“ синьото. Той действа успокояващо на нервната система, а това е изключително важно за живеещите в града. Дизайнери го препоръчват, защото придава известна лекота в обзавеждането. Може да присъства в цвета на стените, в цвета на мебели, дори като акцент.

Шкафчета на кухня с различен цвят, текстил, вази, завеси, кутии, боядисани в Мента ще направят вашия дом очарователен и изразителен.

Започнете с антре и усетете настроението щом пристъпите прага на дома:
antre-menta

antre-menta-2

antre-menta-3

antre-menta-4

Ментата се съчетава перфектно с пастелни нюанси и е изключително изразителен цвят в декора на шаби-шик и Прованс-обзавеждане.

Сега преминете към хола, за да усетите една истински ободряваща свежест:
vsekidnevna-menta-9

vsekidnevna-menta

vsekidnevna-menta-2

vsekidnevna-menta-3

vsekidnevna-menta-4

vsekidnevna-menta-5

vsekidnevna-menta-6

vsekidnevna-menta-7

vsekidnevna-menta-8
В спалнята цветът успокоява и настройва за пълна почивка:
spalnya-menta

spalnya-menta-2

spalnya-menta-3

spalnya-menta-4

spalnya-menta-5
Изключително актуално е използването на цвят Мента в модерните кухни. Създава добро настроение, чистота, свежест, изпълва с въздух пространството. В него има нещо от природата: напомня за гората, или поне градината.
kuhnya-menta

kuhnya-menta-2

kuhnya-menta-3

kuhnya-menta-4

kuhnya-menta-5

kuhnya-menta-6

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *