Цвят за баня – как да внесем колорит в мокрите помещения?

Подходящ цвят за баня

Свикнали сме в банята да е светло и „стерилно“, а може да бъде далеч по-уютно, ако заложим на цветовете

Наистина най-популярното решение за банята е тя да е обзаведена в неутрални цветове, а ние считаме, че ако сложим нещо наситено, то ще стои неадекватно. Всъщност не е така, защото и тя е стая като другите. Имайки предвид, че в нея се отпускаме и отмиваме напрежението от деня, то можем да си я направим толкова комфортна, че още с влизането да й се наслаждаваме всеки път.

Спазете някои изисквания, които ще ви помогнат да не нарушавате хармонията в банята, и определено ще се сдобиете с едно съвършено лично пространство.
banya 2
Най-евтиният начин да въведем повече цвят в банята е като боядисаме стените в нещо ярко. Изберете един тон и около него завъртете останалата част от интериора. Ако ви се струва прекалено екстравагантно, оцветете само една от стените. Преценете коя да бъде тя, така че фокусирайки погледите, да не е дразнещо. Хубаво е тя да се не намира точно срещу вратата.

Ако много ви смущават силно въздействащите тонове, няма да се провалите със сигурност, избирайки зеленото – то е близо до природата и винаги способства на психиката ни да се отпусне.
banya
Хитър ход е да използвате шарени и богати на цвят плочки. Отдавна е в миналото времето, когато те трябваше да бъдат в бяло. Може да сложите от тях само в една зона на банята, около душа или пък до шкафовете, отделяйки визуално пространството.

Може би предпочитате самите шкафове да са цветни, което е отличен експеримент и стига да ви допада, не се отказвайте от него.
Плотовете в банята също могат да се превърнат в цветно петно – да бъдат от мрамор или гранит.
banya 3
А за тези, които не планират ремонтни дейности, заложете на текстила и кърпите. Купете също цветни памучни халати, килимче и сложете ефектна завеса. Това е чудесен избор, тъй като няма да ви коства сериозни средства, а и може да правите чести промени.

На пода също е важно какво слагаме, а имайки предвид разнообразието на пазара, той също може да се превърне в цветен акцент.
banya 4
Не подценявайте и декоративните елементи. Свещи, сувенири, сухи растения, кошници – всичко това е част от банята и може да бъде цветно. Към тях добавете и една живописна картина на стената.
banya 5

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *