Цвят за кухня: Ярки идеи и традиционни съчетания

Цвят за кухня

При избора на цвят за кухня, понякога ние сме затруднени на какво да се спрем

При ремонт или подмяна на интериора изборът на цвят за кухня си остава основен приоритет. Неслучайно психолозите предупреждават, че той влияе не само върху настроението ни, но и върху апетита ни.

Идеалният вариант е да подберем умело всички цветни решения в кухнята, а това оказва се, не е чак толкова сложно, нито пък е нужно да сте професионалист. Вземете предвид не само вашите предпочитания, но и тези на останалите членове на семейството. А ако имате деца или домашни любимци, това задължително трябва да се включи в преценката за цветовото попълване на интериора.

Цвят за кухня в червено

kuhnya-chervena

Червеният цвят се обожава от страстните и емоционални натури. Той ни създава нагласа за празник и веселие, а през зимата подсилва сетивата ни, които тъгуват за топлите месеци. Все пак не забравяйте, че това възбужда прекалено и на някои може да се отрази изнервящо. За да предотвратите такива последици, спрете се на по-спокойните и неутрални негови тонове. А ако се опасявате той да преобладава, може да присъства само като детайл и малък акцент в интериора. Резултатът пак ще е впечатляващ!

Цвят за кухня в оранжево

kuhnya-orangeva

Също като червеното, оранжевото е сходно като влияние върху психиката на човека. Той обаче ни съживява тотално и ни кара вечно да сме в движение. Много добре изпъква, ако е балансиран за контраст с тъмен фон, който успява да погълне неговата активност. Бялото и сивото също са му отлични партньори. За съвременно обзавеждане на скандинавска кухня, например, оранжевото може да се съвмести със синьо и зелено.

Цвят за кухня в жълто
kuhnya-jalta
Много позитивен и жизнерадостен цвят, който ни зарежда с енергия за целия ден. Добавя топлина и уют, особено ако кухнята ви е северна.

Цвят за кухня в зелено
kuhnya-zelena
Зеленото въздейства благотворно на апетита и синхронизира емоциите ни.

Цвят за кухня в синьо
kuhnya-sinya
Гълъбово синьото и тюркоазеното са успокояващи и понижаващи апетита. Те стоят перфектно до базовите цветове – като бяло, бежово и сиво. Оттенъците са най-разнообразни и придават изключителна класа на кухнята.

Цвят за кухня във виолетово
kuhnya-violet-2
Мистичен и успокояващ цвят, с помощта на който може да сътворите разкош в една от най-посещаваните стаи. Може да ви се струва необичаен избор, но ако дръзнете да го пробвате, ще се уверите в безупречността на излъчването, което ще постигнете накрая.

Класиката е кухня в базовите тонове

Бежовото или кафявото са цветове от природата, които ни създават усещане за защитеност и увереност. С тях никога няма да сбъркате, те винаги са на мода. Сивото понякога изглежда безлично, но със своето спокойствие и сдържаност, само трябва да бъде съчетано правилно. Стил и изискан вкус – ето с такава атмосфера ще може да се похвалите пред гостите си. Черно и бяло – двойката в непресъхваща любов, която може да превърне всяко помещение в неповторим дизайнерски продукт.

Както сами виждате, няма „трябва“ при избора на цвят за кухня, доверете се на описаните насоки и действайте по свое усмотрение.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *