Да обособим кабинет…в спалнята (Съвети при оформянето на зони)

Да обособим кабинет…в спалнята (Съвети при оформянето на зони)

Спалнята вече не е място само за почивка – дължим го на модерния начин на живот и строителство

Малките апартаменти, растящите деца и модерният начин на живот променят всичко – дори и предназначението на спалнята. Ако живеем в апартамент, вече трудно си позволяваме да ползваме една стая само с една цел. Съчетаваме помещенията, както ни е удобно, но ако го правим с мисъл – няма да съжаляваме.
bedroom office
Ако търсите тишина и спокойствие, за да работите у дома или просто да поиграете на компютъра, не се притеснявайте да станете от собствениците на апартаменти, които имат спалня и кабинет в едно. Така няма да ви пречи семейството, няма да ви отвлича вниманието телевизорът и работата ви няма да е свързана с напрежение.
bedroom office 13
Може да обособите „спалня-кабинет” в една и съща стая, ако се вземат предвид всички препоръки на дизайнерите:
bedroom office 12
Стените в стаята оформете според предпочитанията си – декоративна мазилка, тапети, боя, но в спокоен цвят, които не пречат и в същото време допринасят за максимално ползотворна работа.
bedroom office 11
Обмислете добре момента с естествената светлина – хубаво е да имате слънце, докато работите и да ви е комфортно като легнете да си почивате.
bedroom office 10
Ако сте решили да боядисате стените в два различни цвята, необходимо е да се вземат предвид комбинацията между тях, така че те да не са в противоречие помежду си.
bedroom office 9
Дървени подове са скъп вариант, така че може да заложите на качествен ламиниран паркет. Той ще служи като идеален фон за един красив килим, който ще маркира прехода от „офиса” към спалнята.
bedroom office 8
Ако големината на помещението позволява, можете да сложите подиум там, където ще работите. Това помага за естественото зониране на помещението и вашата спалня визуално поне прилича на две отделни помещения.
bedroom office 7
Окачените тавани са в допълнителен плюс за такава стая „2 в 1”. С тях може да разпределите хармонично източниците на изкуствена светлина.
bedroom office 6
Текстилът играе важна роля. Използвайте го така, че да не се превръща в акцент, а да се слива в средата и да се оформя хармонична среда.
bedroom office 5
Заложете на монохромните завеси на прозорците и прости покривки. Тук не е място за завеси, балдахини и ефектни възглавници.
Обзавеждането на спалнята – кабинет трябва да бъде оптимално полезно и съобразено с двете зони, за да ви е комфортно навсякъде, но не и да предизвиква визуално напрежение.
bedroom office 4
Ако офис-кътът има функция на работно място, осигурете достатъчно място за канцеларските си принадлежности и архив.
bedroom office 3
Мястото за отдих отива на втори план. Върху него не бива да се акцентира умишлено.
bedroom office 2
Обмислете варианти за „маскиране” на спалнята – разтегателен диван, мебели-трансформер или такива, които се прибират в нишата на подиума.

Търсете многофункционални мебели, независимо от това дали разполагате с достатъчно пространство.

Ако държите на повече на спалнята, бюрото трябва да отиде в по-закътан ъгъл. Леглото заема централно място в такъв случай, може да си позволите шкаф, табуретки, фотьойл, а за работа използвайте лаптоп с писалище.

Избор на стил за обзавеждане на спалня – кабинета

За съчетаване на две помещение в едно, препоръчваме всеки минималистичен стил, хай-тек, съвременна класика, японски…
Модерната класика е проста, не е декоративна, не понася лукса и лъскави цветове, показността. Обзавеждането е в приглушени пастелни цветове, фини детайли – само нотки на елегантност.
moderna klasika
За хората, способни да оценят умереността и реда в къщата е рационален интериор в минималистичен стил. Характеризира се с използването на прости линии, неголям обем, сбита форма.
minimalizam
Цветовата палитра е построена на контрасти на бели, черни, естествени материали и обикновен финиш. Строгата среда е само видима, защото в интериора се използва мрамор, гранит, черно закалено стъкло, дърво и метализирана мозайка.

Японският стил е незаслужено пренебрегнат. Простите линии всъщност деликатно настройват за работа и дори съществува мнение, че интериор в такъв стил е като цялостен организъм и създава атмосфера, която предразполага към идейност и творчество.
За любителите на декора ще кажем, че деликатната орнатментика е характерна за японския стил.
yaponski
Не се предавайте на унинието, ако нямате пространство за всичко „като в журнал”. Умно направеното обзавеждане е не само практично, но и естетски издържано. Може да живеете в едностаен, но пак да се радвате на уютна спалня и удобен кабинет – дори да са в едно помещение.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *