Да подготвим балкона за лятото: 5 съвета и 10 страхотни примера

Да подготвим балкона за лятото: 5 съвета и 10 страхотни примера

Откритият балкон може да изглежда толкова добре, че да не мечтаете за къща с градина

Да обзаведеш балкон с вкус е като да инвестираш в удоволствие и почивка.

През лятото искаме да прекарваме повече време на открито. Тези, които имат вила или къща на село, са с късмет, но какво да кажем за останалите? Има начин да им се помогне и на тях! Просто трябва да превърнат балкона си в най-удобното място в апартамента. След това лесно ще се радвате на свежия въздух и открито пространство, без да напускате на апартамента.

1.Стилно и практично

balcony-decorating-ideas-1
Определете каква точно фнкция ще има вашия балкон. Хубаво е да е място само за почивка, но ако живеете в гарсониера, това е цяло разхищение. Спокойно може да съчетаете насладата от свежия въздух с място за четене или дори трапезария.
balcony-decorating-ideas-2

2. Цветен оазис

balcony-decorating-ideas-3
Лятната декорация на балкона изисква внасяне на свежи, природни акценти. Цветята са естествено решение на проблема и дори не се изисква да пръскате пари за скъп рязан цвят или ефектни саксии. Стандартните керамични изделия, дървени съндъчета, цветарници ще направят атмосферата наистина интимна и уютна.
balcony-decorating-ideas-4

3. Успокояваща атмосфера

balcony-decorating-ideas-5
Интериорът трябва да бъде лек, да предразполага към спокойствие и приятни емоции. Дребни детайли като килимче на пода, плетен стол или пейка с чифт стилни възглавници, масата ваза с диви цветя са все неща, които превръщат балкона в оазис на удоволствието.
balcony-decorating-ideas-6

4. Хамак на балкона

balcony-decorating-ideas-7
Това може да ви се струва твърде дръзко като идея, но ако живеете на висок етаж или имате закрита тераса, не се и замисляйте. Летните жеги могат да съсипят вашия сън, а в хамакът да е вашето спасение. През деня може да четете в него, а ако ви пречи – лесно да го преместите.
balcony-decorating-ideas-8

5. Хармонична цветова гама

balcony-decorating-ideas-9
Най-важната роля при декорацията на балкон играят цветовете. Мнозина вярват, че това не е важно, но от това зависят пряко настроението и атмосферата в интериора. Най-доброто съчетание е светъл фон и светли декоративни елементи. За да се потопите в атмосферата на лятото, може да боядисате стените на балкона в синьо или в светлозелен нюанс.
balcony-decorating-ideas-10

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *