Дърва за огрев: Как да превърнем практичното в красиво

Дърва за огрев: Как да превърнем практичното в красиво

Вместо просто да трупаме дървата в градината, може да ги превърнем в красива декорация

Дойде декември и при най-благоприятна метеорологична прогноза се нуждаем от топлина. Независимо дали ползваме газ, климатик или обикновени електрически уреди, нищо не може да се сравни с използването на дърва за огрев. Вярно, изисква доста носене и чистене, нищо друго не дава такава топлина и уют като играта на огъня в камината.
darvo
Съхранението на дърва за огрев е по-лесно и надеждно в двора, ако живеете в къща или имате вила. За да горят добре, трябва да изсъхнат хубаво. Нужно било да постоят един два сезона или дори – три, ако са съвсем „сурови”.

Ако наистина имате възможност да изчакате дървата за огрев, ще се наложи да ги гледате дълго. Защо в такъв случай да не ги подредите красиво, за да им се радвате като на ефектна градинска украса?!
darvo-3
Не всеки от нас има талант на художник или щедро въображение, но други с подобни дарби с радост са споделили идеите си.

Може да си направите красива скулптура от дърво, нещо като 3D мозайка или просто ги подредете така, че да имат хубава геометрична форма. Важното е като започнете да „разваляте” творението си, да може да вземете всяко парче, без да разваляте композицията или да се нараните.
darvo-5
За целта ще ви е нужно определено пространство и дори метални съоръжения – рамки.


Щом се справите с голямото подреждане навън, може да използвате идеите си, за да подредите дървата за огрев и в къщи. Може да си направите чудесна метална или дървена кошница, с които да пренасяте или съхранявате цепениците или дари да ги подредите красиво около камината.
darvo-24

darvo-37

darvo-27

darvo-16

darvo-15

darvo-14

darvo-12

darvo-10

darvo-8

darvo-7

darvo-4

darvo-6

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *