Декор на баня в морски стил – цветове, елементи и идеи

Декор на баня в морски стил – цветове, елементи и идеи

За романтиците идеалният интериор за баня би бил всеки, който им напомня горещо лято и плажна идилия

Декорация в морски стил за баня е един от най-модните трендове напоследък, забелязаха от „Моят дом“.

В действителност, леките и свежи цветови комбинации ще направят интериора дискретен и удобен, освен ви пренасят във ваканционна атмосфера. Характерни аксесоари и мебели, отразяващи тематиката, придават лекота и уникален дизайн.

Баня в морски стил

С умело използване на тапети за баня или красива декорация на стените може да създадете наистина автентична атмосфера. Синият нюанс, морските растения и животни ще ви накарат дори да почувствате бриза и характерния аромат на крайбрежието.
nautical-bathroom-1
Романтиката е основната характеристика на този тип интериор, но не се ограничавайте с класически, ясни решения. Т.нар. „флотска” декорация може да включва всякакви авангардни идеи – дори простото съчетание на бяло с всички нюанси на синьото.

Мебели за баня в морски стил

Като навсякъде в дома и тук мебелите са от първостепенно значение. Придържайте се към плавните извивки, финеса на изработка и характерните цветове.
nautical-bathroom-2

Детайли

Дървените дъски на пръв поглед са непрактични, но боядисани в бяло и с подходящо покритие събуждат асоциация с трюма на кораба. Използвайте ги за декорация на стените – влагата може да ги промени, но не и да отнеме красотата им.
nautical-bathroom-3
Всякакви раковини, морски звезди и камъни са добре дошли. Може да направите от тях чудесна настилка за пода или да направите „тематично” пано с тях или да декорирате мивката и ваната.

Дървените столчета за баня и шкафовете са идеални за такъв тип „мокро помещение”.

Прозорците и завесата за душ трябва да са издържани в стила – в търговските вериги има много и интересни образци.

Вече споменахме – бяло и синьо са основната комбинация. За акценти може да използвате и нюансите на охрата като намек за пясъчния бряг.
nautical-bathroom-4
Романтиците естествено ще харесат баня в морски стил, но предупреждаваме, че това е за хора, които предпочитат класиката в интериора. Модерните урбанистични решения изглеждат неуместно в комбинация с него.

Обмислете детайлите за декорация добре. Решете кранчетата, душа и металните части е добре да са в ретро стил. Бялата козметика също може да се съобрази с интериора, а белите хавлии и тези с подходящи картини и бродерии са задължителни.

Оригинални идеи за баня в морски стил

Ако сте влюбени в морето, може да ви предложим някои наистина оригинални идеи за интериор. Може да влезете в бани с декорация като вашата, но вие ще се отличите с размах, ако добавите и:
nautical-bathroom-6
Аквариум – Това не само ще даде оригиналност, но и създава ефекта на разширяване на пространството. Формата не е решаващият фактор – Може да бъде и обла, и масивен куб.

Можете да създадете имитация на прозорец с гледка към морето.

Сложете осветление на две нива, която пресъздава истински магична атмосфера.

Подредете кът с морски съкровища в някоя свободна ниша.

Фототапет, която изобразява морски пейзаж със сигурност се превърне в чудесно допълнение, което помага да се отпуснете.

Това помещение ще е различно от всяко в дома ви, но интериор в морски стил ще превърне банята ви в уникално, любимо място за уединение и релакс.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *