Декорация за градина: 100 направи си сам – решения, които са на мода през 2017-та

Направи си сам идеи декорация за градина

Лятото е време не само за сериозна работа в двора, но и време да направите оригинална декорация за градина

Вече посрещнахме позакъснялото лято на 2017-та с бърза подмяна на гардероба. Сръчните домакини дори смениха текстила в интериора си, но само най-добрите сред тях намериха време да украсят двора си.

Да, през лятото работата на открито като че ли няма край, но е и перфектното време да се погрижите за оригинална декорация на градината си. Отнема, разбира се, от скъпоценните часове почивка, но удоволствието, което носи е неизмеримо. Най-добрите идеи, естествено, са не тези, които струват пари, а тези, които може да си направите сами.

Вярваме в идейността и опита на читателите си, но никога не е късно да научиш нещо ново или да откриеш вдъхновение. Затова ви предлагаме направи си сам – декорации за градина, които са модерни през 2017-та:

Съвет №1: Не изхвърляйте старите вещи! Независимо какво ви съветват специалистите по Фън Шуй, пукнатите чаши, старите лейки, консервите или дори ръждясалото колело на дядо са чудесна основа, за да направите нещо красиво.

Функционални и не съвсем декоративни елементи

Украсата за градина при всички случаи е атрактивна, но може да бъде и полезна. Лесно може да превърнете двора в приказно място, но ако сложите люлки или атрактивни саксии – това е друго нещо!

Вълшебни езера

Ако имате старо корито, пластмасова вана или някакъв друг дълбок съд, може да го напълните с вода и да го декорирате така, че по нищо да не напомня, че е промишлена стока.

Романтични изделия

При тях може да използвате пластмасови бутилки (от които може да се изгради цяла беседка). Можете да направите уютни пейки с навес в духа на френските села с помощта на изсъхнали клони и коренища с различни размери.

Къщички за птици

Няма по-мила декорация за градина, която може не просто да направите сами, но и да включите децата в нея. Направо ще забравят къщите за кукли (момиченцата!) и ще провокирате не насилие, а любов към животните (при момченцата!).

Може да ги направите от всякакъв материал, но най-романтично изглеждат тези направени от дърво.

Градински скулптури – направи си сам


Тук цари света на чистата естетика, която е приятна за окото и придава особен чар на градината. Различни сувенири, забавни животински фигури, градински занаяти – можете да направите чудеса с ръцете си и без да сте професионален скулптор.

Фантазия от камъни и дърво

От камъни или остатъци дървесина могат да бъдат прекрасни малки неща. Може да използвате акрилни бои, мъниста, парчета от цветни парчета стъкло. Можете да създавате забавни гномове, джуджета, прекрасни малки животни или насекоми. Може да нарисувате с флуоресцентни бои повърхностните на пънове или камъни, които ще озарят мрака като магически нощни фенери.

Съвет №2: Изделия от пластмасови бутилки, поставете на дъното на градината или цветни лехи. Особено, ако имате деца (за да не могат да стигнат до тях с ръце). Ръбовете на пластмасови изделия могат случайно да ги наранят.

В крайна сметка това, което е нужно да знаете: Оригиналните идеи за декорация на градина подчертават естествения й чар и дават живот на скрития дизайнерски талант на всеки стопанин. Използвайте всичко и дайте воля на всичките си творчески стремежи! Вижда се: Резултатът е феноменален!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *