Декорация за градина: Как се прави „цветен ручей“?

Цветен ручай за декорация на градина

Истинско удоволствие ще изпитате, ако се захванете с тези цветни предложения

Всеки от нас, който има градина, разглежда с интерес цветните лехи в интернет. И си мечтае, мислейки си какво ли би било, да си има поне една такава невероятна прелест!
cveten ruchey 9
Не оставайте с грешно впечатление, че това е възможно да излезе само от ръцете на майстор – и вие може да се справите. Играта с нови растения, билки, смесване на видове и цветове може да бъде безкрайна, в процеса на която и ще се учите да създавате творчество.
Цветните ручейчета са особено ефектни. Виждали сме как те се изливат от положен на земята съд и криволичат насред зелената трева, контрастирайки с нея и приковавайки вниманието.
cveten ruchey 8
Експериментът изисква някакъв контейнер за цветя, стара голяма ваза или дървено буре, а може дори и захвърлен дънер в гората. В краен случай бихте могли да вземете и кофа, която не ви е нужна, но първо я боядисайте в желания цвят.
cveten ruchey 6
Добре е да оформим мини-градинката, като я отделим от останалата площ. Това може да стане чрез издълбаване на терена или чрез подреждане на чакъл около нея. Така тя ще бъде значително по-ефектна и забележима.
cveten ruchey 5
Самият съд също трябва да бъде закрепен някак и по-удачно е да хлътне в земята, за да не се размества лесно. Може да го сложите върху глинен насип, който няма да му позволи да се движи, независимо от дъждовете или ветровете.
cveten ruchey 4
Спрете се на варианта с пълзящи растения, които сами ще оформят „ручейчето“ ви, и няма да има нужда от специални умения по подредбата. Най-лесно е да засадите един вид цветя, но ако сте готови да се впуснете активно в приключението, съчетайте ги, като внимавате те да са в синхрон не само като грижи, които се изискват, но и по височина и тоналности. Съобразете и правилната почва за тях. Допълнете с декоративни треви и елементи.
cveten ruchey 3
Особено важно е къде ще разположите „цветния ручей“, но това ще прецените според цветята, които планирате да засадите. Ако има терен с естествен наклон, то веднага би паснал там.
cveten ruchey 2
Крайният резултат е зашеметяващ, а докато стигнете до него, вълнението ще ви е обхванало изцяло и ще добиете опит като градинари! Следващата ви стъпка би могла да бъде още по-смела!
cveten ruchey

cveten ruchey 10

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *