Декорация за градина от речни камъни

Декорация за градина от речни камъни

Освежете градината с атрактивна декорация с речни камъни

Речното камъче или камъчето, полирано до съвършенство от морската вода, е особено популярен материал при оформянето на декорация за градина. Вече сме ви показвали как и какви невероятни пътеки може да си направите от този прекрасен и напълно безплатен природен дар. Сега е ред на нови, също толкова творчески идеи:

Декоративна пирамидка

Прави се лесно и може да бъде поставена в саксия или за цветни лехи. Нужни са ви речни камъни с различна големина и надеждно лепило. Най-голият плосък камък, който ще бъде в основата на пирамидата, се придържа малкия с лепило, което трябва да изсъхне, след което след това се закрепва следващия камък и така, докато подредите няколко.
dekoraciya ot recni kamani piramida
Поставете пирамидката в саксията или в основата на цветарника. Изглежда оригинално и внушава усещане за източно влияние в дизайна.

Саксия за цветя от речни камъни

С циментен разтвор може да закрепите камъчетата така, че да оформите саксия. Вижте как става това по снимката и ви обръщаме внимание, че трябва да намерите по няколко от размер, за да имате хармония в оформянето и подходяща основа като стара саксия или поне удобен съд.
dekoraciya ot recni kamani saksiya 2
Може да боядисате саксията или да оставите естествената красота на камъчетата да допълни тази на растенията, които ще засадите там.
dekoraciya ot recni saksiya

dekoraciya ot recni kamani saksiya 3
Като се упражнявате и добиете сръчност и увереност може да експериментирате и да създадете дори  кошница от речни камъни със същото предназначение.

Килим от речни камъни

Независимо дали пред прага на дома или външната баня или като акцент в градината, това е много интересно и лесно за изпълнение решение. Речните камъни за декорация от този тип трябва да са плоски, за да можете да го използвате. За да го направите се нуждаете от силнозалепящо лепило, нож и основа като тънък мокет или шперплат.
dekoraciya ot recni kamani kilim
Както всяка декорация за градина и тази изисква само добро желание, известно време и достатъчно вдъхновение. Резултатът обаче е красив, лесен за поддържане и на практика – вечен.
dekoraciya ot recni kamani kilim 2

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *