Детска стая по Фън Шуй: Правила за обзавеждане, в което ще порасне най-важния член на семейството

Обзавеждане на детска стая по фън шуй съвети

Преди да оформите и детската стая по Фън Шуй, проверете помещението за геопатогенни зони

Обикновено малка по размер, детската стая съчетава много функции – тя е едновременно спалня, стая за игри и кабинет за детето. Ясно е, че местоположението и състоянието на тази стая влияят върху здравето и развитието на бебето, затова е толкова важно да изберете най-подходящата стая, да я направите удобна и просторна, да подреждате функционално мебелите, да намерите цветова схема за интериора, която да удовлетворява и поддържа енергията на детето.

В коя част на къщата или апартамента е по-добре да обзаведете детска стая според фън шуй?

Преди да уредите детската стая, опитайте да проверите помещенията за наличие на геопатогенни зони. Обикновено тестът се извършва с махало или пръчка. Също така имайте предвид, че любимото място за сън на котката е геопатогенно.

В такива зони не можете да поставите детско креватче, бюро, да затворите за дълго пребиваване на бебето в тези зони.

Ако говорим за голяма къща, помещението, запазено за детската стая, трябва да бъде добре снабдено с чи енергия, затова е желателно да бъдете по-близо до входната врата или в коридора, до централната голяма стая, която е сърцето на къщата. Не правете детската стая в края на коридора или просто в тих ъгъл, който ежедневната суматоха остава настрани. В такива места доминира енергията на Ин, което допринася за апатията и детските страхове.

В едностаен апартамент или просто, ако няма възможност да се обособи детска стая, да се оборудва направете кът на детето в някой ъгъл, където, да му се постави бюро. Ако е възможно, вземете североизточната част на сградата – този сектор отговаря за напредъка и науката. Нека детето знае, че това е само неговото място, да съхранява там скъпи неща и да се занимава с творчество.

В идеалния случай детската стая трябва да е светла, с много слънчева светлина през деня, не много голяма и не прекалено претрупана, за предпочитане средна, квадратна, без греди и первази, акумулиращи ша чи, таванът да е равен, особено над леглото и бюрото. Обособяването на детска стая на тавана, особено под наклонен покрив е силно нежелателно. Добре е прозорците да са със средни размери: прекалено големи прозорци са неприятни, създават чувство на несигурност и извличат полезна енергия на улицата, твърде малкото прозорче дава малко енергия и светлина.
Обзавеждане на детска стая по фън шуй съвети
В кой сектор Багуа в апартамента или къщата се оборудва детската стая?

Североизточната част на жилището е отговорна за придобиването на знания, самоусъвършенстване, а източната част за растеж и развитие. Тези сектори са най-добри за детска стая. Прозорците на детската стая, обърнати на изток, са най-добрите – това е най-забележителната посока, символизираща растежа, перспективите за развитие и успеха.

Не гледайте деца в югозападния сектор, тъй като тази посока се дава на ръководителя на семейството, обикновено на най-възрастния мъж в семейството. Детето, живеещо в този сектор, несъзнателно ще командва всички останали членове на семейството.

Тоалетна до детската стая по Фън Шуй

Където и да сложите тоалетна в къщата, когато инсталирате тоалетната чиния, гледайте да не е обърната към предната част на леглото, бюро, зона, резервирана за игри, като същевременно се уверете, че вашето легло, диван и други места, където се застояват останалите членове на семейството не са на същата линия с „лицето“ на тоалетна. Тук, за съжаление, няма значение, че стената разделя тоалетната от стаите, линията на тоалетната чиния все още може да повлияе на здравето и социалната активност на детето и родителите му.

Много често в съвременните кооперации, санитарния възел е в спалня. Ако и вашият апартамент е от този тип, опитайте се да държите вратата на детската винаги затворена, от външната страна на вратата може да сложите малко огледало, здраво закрепено. Вратата също може да бъде поставена или боядисана с цвета на стените, така че тоалетната символично да се „скрие”, да се отдели от стаята и да окаже по-малко влияние върху нея.

Баланс ин и ян в детската стая

Въпреки разнообразието от функции на детската стая, балансът на ин-ян в детската стая трябва да се премести към ян, за да се стимулира активността и развитието на детето.

Осветление в детската стая

Тъй като детето използва стаята си и за игри, и за спалня в различни часове на деня, осветлението в него е желателно да се направи регулируемо (от светло до приглушено). Може би няколко източника на светлина: полилей, нощна лампа, лампа на бюрото. Ярко осветление – за игри и уроци, приглушено – за сън.

Мебели и аксесоари в детската стая по фън шуй

Изберете мебели за детска стая със заоблени ръбове, без остри ръбове. Изберете фини, секционни модели. Неутралният и пастелният цвят на мебелите е за предпочитане пред светлите, светлите нюанси са за предпочитане пред тъмните, особено за малките стаи. В голяма и просторна детска стая можете да сложите още по-светли и тъмни мебели, които на фона на светлите стени ще изглеждат оживени акценти. Затворени шкафове и рафтове, чекмеджета са добре дошли.
Защо се предпочитат закрити шкафове и рафтове. Според Фън Шуй енергията протича през жилището като река, изобилието от малки елементи потиска чи, създава стагнация. В допълнение, затворени рафтове и шкафове изглеждат по-подредени, те са по-лесни за почистване.

Какви са предметите на силата?

Предметите на силата за нас са неща, с които се сещаме за победата, успеха или просто за един щастлив ден, едно интересно пътуване. Това може да бъде едно похвално писмо, рисунка, която е спечелила конкурс, просто красива рисунка на детето, или нещо, което подхранва самочувствието му или връща приятни спомени и фотографии, които показват щастливи моменти.

Ако е възможно, поставете грамоти, купи и снимки на южната стена на детската стая. посока Юг носи отговорност за слава, признание, популярност.

„Страшните картинки“ в детската стая

Докато децата са малки, проектиране на стаята им зависи изцяло от нас, родителите, и разбира се, ние правим всичко възможно, да я направим приятна за децата. Детето обаче расте и идва момент, когато той иска да участва в създаването на своя „свят“. Себеизразяване е важно за детето си, не приемайте враждебно направените от него нововъведения, дори и ако рушат, създадената от вас Фън Шуй -атмосфера. Опитайте да намерите компромис между своите желания и неговите решения.

На първо място става дума за плакатите. Не само тийнейджърите, но и много по-малки деца обичат да украсяват вашата стая изображения на своите идоли. За съжаление, дори и в карикатури, сцени на насилие, скелети, бандити, и по филмите – всичката кръв, мрачни цветове, потиснато настроение, или страшни символи, които имат много отрицателна енергия, могат да увеличат депресията и негативизма на малкия човек.

Убедете детето си да постави тези плакати далеч от места за сън, ако е възможно, изберете и заменете отрицателния плакат с по-положителен, със същите любимите герои.
Обзавеждане на детска стая по фън шуй съвети
Двуетажно легло и фън шуй

За съжаление фън шуй не одобрява двуетажни легла. Това се дължи на факта, че всяко от децата, спящи на такова легло, има малко пространство над главите си, твърде много енергия се съхранява под леглото на върха, което води до неспокоен сън.

Новите детски мебели „2в 1”, „3в1”, които в горната част е легло долу – бюрото се не се приемат поради същата причина, защото енергията на спалнята и офис-къта са смесват.

Огледало в детската стая

Огледалото в детската стая не се препоръчва, освен ако, да речем, не е необходимо да се упражнява по балет. Тъй като децата често играят игри с много движения, с огледало в стаята не е безопасно. Щом настъпи юношеството пък, те се втренчват пред огледалото, търсят недостатъци в своя външен вид и се разстройват. Много по-добре е да го приучите да се оглежда преди да излезе в огледалото в коридора.

Телевизор и компютър в детската стая по фън шуй

Днес, доста често в детската стая има компютър и (или) телевизор. Тези устройства трябва да са разположени доста далеч от леглото, в противен случай те могат (не само в включени, но и в изключен режим) да допринесат за неспокоен сън, да подкопаят нервната система. Ако не можете да преместите уреда, изключете го за нощта и покрийте екрана с плътна кърпа.

Подреждане на мебелите

Започнете подреждането на мебелите в детската стая с избор на места за сън. Леглото на детето не трябва да бъде насочено към входа на стаята. Изберете място далеч от прозореца, така че ярката слънчева светлина да не пада на леглото всеки ден. То трябва да е разположено под равен таван, а не под полилей.

Да поставите леглото в ъгъла на стаята не е добре. В ъглите се трупа мръсотия: ако е възможно, поставете го по-близо до средата на стената. Счита се за добро разположение на леглото, когато таблата се прилепва към стената, което дава допълнителна енергийна поддръжка. Имайте предвид също, че позицията на леглото между прозореца и входа на стаята не е добра: обичайните и енергийни течения, образувани на подобно място, не са полезни за здравето.
От леглото детето трябва да вижда кой влиза в стаята му, т.е. да има поглед към входа. Уверете се, че тоалетната линия не пресича леглото по никакъв начин. Ако е възможно, проверете мястото на сън за геопатичните зони.

Дори и да се вземат предвид всички основни моменти, ако едно дете започне да се оплаква от лоши сънища, да се обръща през нощта или често да боледува, ще трябва да се премести в леглото, да се анализира ситуацията.

Бюрото за писане е най-подходящо да е разположено по-близо до прозореца, за да получи изобилие от дневна светлина, но не е близо до него, в противен случай детето може да бъде много разсеяно от това, което се случва на улицата. Доброто разположение на прозореца е настрани, когато светлината падне под ръката по време на писане.
Най-успешният вариант, ако детето, седящо на масата, гледа в посоката на своето лично развитие. Основното нещо е детето не е с лице в една от неблагоприятните посоки за него!

Пред бюрото е желателно да се остави място, което символизира перспективите за развитие. На противоположната стена окачете рафт с книги, карта на света или нещо друго, свързано с изучаването и познаването на света.
Обзавеждане на детска стая по фън шуй съвети
Зоната за игри може да бъде разположена свободна площадка, която остава след определянето на зоните за сън и обучение. Важно е само, когато играе дете, да може да вижда входа към стаята и да не е с гръб към вратата.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *