Детска стая за близнаци: Двойна радост и двойно предизвикателство

Интериор детска стая близнаци

Да организираш живота на две деца в една детска стая е провокация, когато са близнаци – двойна

Понякога щастието идва в по-голямо количество, отколкото очаквате. Раждането на близнаци е двойна благословия, но и двойна грижа – от отглеждането и възпитанието до осигуряване на максимален комфорт. Да се подготвите за невероятно чудо си е предизвикателство – започнете с нещо, което ви е по силите: Направете бъдещата детска стая на близнаците – удобна и красива.

Мислихте си, че подобно помещение не се различава особено от тези, в които спят „обикновените” брата и сестри. В действителност, има значителни разлики дизайна на стаята за близнаци и ще се постараем да сме ви в помощ поне в това предизвикателство.

Детска стая за близнаци и стандартна: основни разлики

Бебетата – близнаци или по-големите имат не само една и съща възраст, но и еднакви потребности. На това почива изграждането на целия интериор в помещението. Трябва да има по един чифт: легла, гардероби, скринове, нощни шкафчета. Би било трудно сложите детско двуетажно легло – или ще са малки и е опасно или ще настъпи истинска война за територия, която няма как да разрешите справедливо.
detska staya bliznaci
В никакъв случай не можете да сложите само едно бюро – нали заедно ще тръгнат на училище, ще пишат еднакви домашни и ще имат едни и същи задания за изпълнение. Всяко дете трябва да има лична територия, в която да бъде сам, но в същото време, но е жизнено важно да разполагат с общо пространство игри.

Създаването на интериор за детска стая на близнаци изисква мисъл и практичност от най-малка възраст на обитателите й.

Стая за бебета-близнаци

Две бебета се нуждаят от точно два пъти по-голямо внимание, грижа и поддръжка, което е защо трябва да се създаде възможно най-ергономични условия за родителите.
detska staya bliznaci bebeta
Опитните майки на близнаци препоръчват да сложите кошчетата възможно най-близо едно до друго, така че ще да чувстват удобно и децата, и родителите. Бебетата ще са щастливи едно до друго, а на родителите ще са спестени излишните движения при убийствен график като техния.
detska staya bliznaci bebeta 2
Сложете двете легла, един скрин, една маса за повиване и задължително – място за мама с удобен стол за хранене или диван. По-късно на това място тя ще разказва приказки или ще чете книги през нощта. След като децата пораснат малко, ще направите разместване като се налага.

Близнаци в детска градина

На тази възраст разликите в пола не се натрапват, затова не се налага да внимавате с декорацията. Ако са еднополови, се съобразете с класическите предложения, при момче и момиче просто заложете на меки „унисекс” нюанси.
detska
Растежът на детето съпътства и растежа на нуждите му – има повече дрехи за съхранение, купища играчки и необходимо място за игра. Погрижете се за надеждни по обем и безопасност системи за съхранение на тоалетите и играчките.

Най-удачно е да заложите на мебели-трансформери, които лесно се преобразуват в легло или маса, но и пестят място. Може да помислите за двуетажно легло и сгъваеми маси, но тук трябва да проявите талант на главнокомандващ, за да запазите мира в стаята.
detska 2
Най-хубаво е да купите две системи легла, където мястото за спане е на тавана, а под тях всеки разполага със собствен кът за игра. Един ден там ще сложите дори бюрата за учене.

Сами ще решите как да разположите леглата – паралелно или перпендикулярно.

Детска стая за близнаци – момчета
detska staya bliznaci momcheta
Момчетата, които имат другарче за игра винаги, са най-щастливи. На тях им е най-необходимо да осигурите простор за всяко строене на гараж, влакови композиции, роботи и всички други геройства.
detska staya bliznaci momcheta 2
Тъй като съперничеството и дори ръкопашните хватки са задължителни, може да обмислите един, скъп, но полезен вариант. Две двуетажни легла предлагат не четири креватчета, а две места за спане и две игрални зони (отгоре). Така по-лесно ще ги приучите на ред и сами ще си подреждат нещата.
detska staya bliznaci momcheta 3

Детска стая за близнаци – момичета

Ако имате две принцеси, имате възможност да направите страхотна и магическа стая със замъци, декорация и безкрайно розово!
detska staya bliznaci momicheta
Искате ли да знаете какво основната разлика между стаята за близнаци на момичета и момичетата? Точно така! Момченцата искат място за игра, момичетата – шкафове, където да подредят всичките си тоалети.
detska staya bliznaci momicheta 3

detska staya bliznaci momicheta 2

Детска стая за разнополови близнаци

detska staya bliznaci razni
Ако ви е провървяло с близнаци от различен пол, трябва да решите за себе си: да зонирате пространството за момичето и момчето или да изберете да създадете еднакъв интериор за двете деца. Модерни интериорни решения предлагат много интересни варианти за близнаци от различен пол.
detska staya bliznaci razni 2

Детска стая за близнаци – тийнейджъри
detska staya bliznaci tiin 3

detska staya bliznaci tiin

detska staya bliznaci tiin 2
Тук трябва да обърнете внимание на нуждата от уединение на всеки от тях. Имат повече за учене, вече не си играят с играчки, а се нуждаят от пространство, където искат просто да бъдат оставени сами със себе си.
detska staya bliznaci tiin 4

detska staya bliznaci tiin 5

detska staya bliznaci tiin 6

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *