Детска стая за момче

Детска стая за момче

Да създадеш стая на детето е не само вълнуващо преживяване, но и много отговорно – то трябва да я хареса, да се чувства в нея в свои води и да й се радва всеки ден

Стаята на детето е не просто функционална, тя трябва да пренася малкия герой в приказките или в любимия му свят. Когато сте изправени пред задачата да обзаведете стая за момче, нещата стават още по-отговорни с идеите, защото то не само ще расте в нея и ще общува със своите приятели, но ще твори и ще учи уроците си. В същото време ще иска да се чувства като голям и независим мъж, без помещението му да е прекалено бебешко. Наистина трудна задача!
detska za momche
Подберете от тези няколко дизайна на детска стая за момче и надали ще сгрешите:

Модерен стил
detska za momche modern
Важно е какви са предпочитанията на вашето момче, но може да заложите на арт излъчване, включвайки и някакви животинки, но които то симпатизира. Приберете вещите и играчките в елегантни шкафове и кошове, като по този начин и детето ще свикне да подрежда нещата си. Може да разположите рисунки на детето в ефектни рамки на стената, телескоп, текстилна палатка, актуална закачалка или дори телескоп. Мебелите могат да бъдат подбрани според последния моден писък, да са в нестандартни форми и съчетания на цветове.
detska za momche modern 3

detska za momche modern 2

Класически стил
detska za momche klasik
Много подходящ, когато момчето е малко и все още няма думата. Залагаме на практичността и здравината, на изчистените линии и естественото излъчване. Всичко е неутрално и нежно. На по-късен етап винаги можете да преобразувате и промените детайлите от интериора. Нека стаята създава усещане за спокойствие и комфорт.
detska za momche klasik 3

detska za momche klasik 2

Хай-тек
detska za momche hay tech
Този стил е удачен, когато момчето обича да фантазира и да живее в свят на мечти, които са способни да го пратят и в Космоса. Така вие поощрявате творческата му натура и му създавате среда за развитие. Спрете се на компактни мебели, за да съчетавате и местите с лекота, когато детето ви почувства необходимост от промени.
detska za momche hay tech 3
Минимализъм
detska za momche minimalizam
Името на този стил говори само за себе си. Вариантът е да се закупят само основни и простички мебели, които са преди всичко удобни. Колкото се може по-малко обзавеждане, толкова по-добре би се вихрило детето. А то може би вече има своя идол за подражание и вие може да акцентирате на него, отличавайки една от стените в помещението, например. Минималистичният подход цели да изпъкне личността на обитателя на стаята. Ако момчето ви има хоби, нека има условия да го развива, защото нищо чудно пред вас да стои бъдеш инженер.
detska za momche minimalizam 3

detska za momche minimalizam 2

Морски стил
detska za momche morski stil
Много популярен и свеж стил, който идеално пасва на обзавеждането на детска стая за момче. Възможностите за цветови решения са доста – бежово, бяло, синьо, жълто, златно, тюркоазено, лазурно, синьо и червено. Изберете основния и после останалите, които бихте искали да присъствам в цялостната концепция. Заложете на дървото при паркета и етажерките, може да оформите и палуба, ако има достатъчно пространство.
detska za momche morski stil 3

detska za momche morski stil 2

Детска стая за две момчета

detska za momche dve
Ако тя е малка, трябва да помислите за двуетажно легло, ергономично бюро, което не заема място, гардероб, който вътрешно е разделен на пространства за двамата братя. Нека всичко е общо, да го споделят заедно, но същевременно да имат своите зони. Ако стаята е голяма, ще ви бъде доста по-лесно да обособите кътове и за двете момчета. Но отново важи правилото да имат и общи занимания, за да не се изолират едно от друго. Стига и те да нямат против, предвидете игрална част от стаята, където биха могли да прекарват известно време заедно.
detska za momche dve 3

detska za momche dve 2

Детска стая в много малко помещение
detska za momche malka
Неудобствата, с които ще се сблъскате са редица, но не се отчайвайте, защото пак ще сътворите шедьовър, ако направите предварителен проект и прецените кое, къде да разположите.
detska za momche malka 2
Задължително заложете на минимализма при избора на мебелите. Нека те са малки по размер и предимно функционални. Използвайте стените, за да поставите рафтове или шкафове, които да съберат необходимите вещи. Доброто осветление е интересен коз в ръцете ви, с което поне визуално ще внесете пространство в помещението. Цветовете трябва да са в светлите гами, като това се отнася не само за боята на стените, но и за тавана, подовите настилки и мебелите. За да не стои „постна“ стаята поставете няколко цветни акцента в нея, така ще изпъкне още повече нейната индивидуалност.
detska za momche malka 3
Според възрастта на детето
detska za momche 3
Това е основният критерий, от който трябва да се водите при направата на детска стая за момче, независимо кой от стиловете ще изберете.
detska za momche 2
Бебетата обичат светлината, белотата и мекотата – това ще са вашите цветове при обзавеждането и текстила. По-големите момченца вече имат потребност от специално място за игри, както и от безопасни мебели и такива, които да побират десетките им забавления. Отрасналите мъничета, на които скоро им предстои да тръгнат на училище, вече се нуждаят не само от творческа среда, но и от бюро, където ще подготвят уроците си. А тийнеджърите имат свои изисквания и виждания, обичат да спортуват и да водят гости – съобразете го и оправдайте очакванията им!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *