Детска стая за момиче: Обзавеждане и съвети за първия „дворец” на вашата принцеса

Детска стая за момиче: Обзавеждане и съвети за първия „дворец” на вашата принцеса

Ако имате дъщеря (или поне две) трябва да съобразите нейната детска стая според специфичните изисквания на възрастта и детето

Всяка детска стая трябва да отговаря на своя стопанин. Мъниците растат много бързо, техните интереси и нужди се променят непрекъснато. За подредбата на интериора на детската стая за момиче, трябва да се имат предвид характера му, възрастта, и любими занимания. Разбира се, върху финансовата страна на въпроса не бива да се забравя. Разгледайте с „Моят дом“ снимки на интересни възможности за ремонт:

Какъв дизайн да избера за стая момиче?

Всяка възраст при момичетата има свои собствени характеристики. Когато Тя е била много малка, по принцип, отделна стая, не е наистина необходима. Достатъчно е да се купи удобно легло, но след една година, или дори по-рано, най-добре е бебето да получи собствен кът в къщата.
detska staya momiche
Размерите на помещението не са от значение – всичко зависи от общата площ на къщата или апартамента, но в стаята винаги трябва да е топло и слънчево.

Детска стая за момиче до 3 години

Деца под 3-годишна възраст са най-интересни. Бързо научават нови неща от на външния свят и започват да говорят. Имат много неща и трудно преживяват загубата дори на любимата си играчка. Задачата на родителите е да се направят стаята удобна и винаги красива. То трябва да бъде лесно да стига и прибира своите играчки, да сяда на стол, да се изкачи по стълбите и така нататък.

Най-често се използват в интериора розово и лилаво, но това не са единствените цветове в света, които са подходящи за бебето. Могат да се ползват пастелни нюанси и акценти в по-наситени цветове. Бъдете смели и опитайте с праскова, злато, жълто или цвят-зехтин.

Основното нещо е стаята на бебето да не е в твърде ярки цветове, в противен случай тя ще бъде трудно да ще се успокои преди лягане. Материалите трябва да са безвредни за околната среда. Дори деца на 2-3 години могат да осъзнаят зонирането, затова ги научете къде се прибират играчките, къде могат да играят и къде – да спят. Никога не забравяйте нощната лампа, която да го успокоява, но и да стои на безопасно разстояние от момиченцето.


Украсете зоната за игра с рисунки, а таванът оставете чисто бял. На пода постелете килим от естествени тъкани. Той не е евтин, но се чисти лесно, а това в тази възраст е от първостепенно значение.

Детска стая за момиче на 6-7

Бебешкото креватче вече е детско легло. На тази възраст момиченцата вече са ужасно различни, но обединени по общ признак – всички отиват на училище! Въвеждането на бюрото в детската стая е задължителен момент. Покрай него може и да се наложи да смените не само цветовете на стените, но и цялото обзавеждане.


Сега е моментът да се погрижите и за подходяща библиотека или поне контейнери, където детето да съхранява своите неща за хоби като четки, гланцови блокчета, дискове, блокове и бои.

На тази възраст вече могат да избират цветове, а вие се погрижете да им е достатъчно светло и комфортно на мястото за учене. Бюрото може да сложите близо до прозореца и още е много рано да му отнемате играчките и зоната за игра.

Момиче на 10-12 години

Това е много деликатен момент. Дайте уместна свобода на избор, но наложете категорично рамки за цените, да речем. Времето на играчките „за бебета” е минало, но момичетата имат нужда да се забавляват, така че може да помислите за уредба или дори за телевизор с контрол.

Момиче над 14 години

Тук говорим за истинско предизвикателство. В интериора ще настъпят тотални промени и някои може да ви бъдат насила вменени. Бъдете разумни и преговаряйте при необходимост.

Приемете, че е на вашата тийнейджърка е нужен собствен компютър. Разбира се, преди това за всеобщо спокойствие обяснете, каквото е необходимо за сигурността на устройството и безопасното общуване в интернет.


Вече трябва да махнете детското легло, за да сложите легло за голям човек или диван-трасформър. Осигурете на дъщеря си отделен шкаф за дрехи и обувки за сезоните. Огледало, скрин, рафтове на подходящата височина и подходящ стол и бюро за компютъра. Сменете завесите с подходящи „като за възрастен”.

Дайте свобода на избор за цвят и стил на новото обзавеждане. Те не винаги ще ви харесат, но не налагайте насила вкуса си, а усъвършенствайте уменията си на дипломат и преговаряйте.

Детска стая според стила интериор

Стил модерн
detska staya momiche modern
Всички се чувстват добре с такова обзавеждане – родителите ценят безопасността му, децата лекотата и възможностите. Те се правят по поръчка, което означава, че могат да ги поръчат с дизайн по техен избор.

Класически стил
detska staya momiche klasika
Класически стил за стаята на детето може да се използва, може би, само в доста просторни стаи. Той включва голям брой мебели от естествени материали. Те са обикновено обемисти и изработени от дърво или метал, в пастелни цветове. Децата не обръщат особено внимание на стените, а таванът най-често е бял или близък цвят до този на стените. Ако сложите полилеи, украсени с кристали, многослойни завеси и аксесоари – вашата принцеса ще се чувства като в истински дворец.

Хай-тек
detska staya momiche hi tech
Рядко срещан, но възможен за детската стая. Високите технологии в съчетание с изчистени линии – това е, което отличава хай-тека от други стилове. Често се използва в интериора цветове металик, прозрачно стъкло или пластмаса. Основната идея на дизайна в хай-тек стил включва използването само на съвременни материали. Предпочитат го момчетата в интерес на истината.

Минимализъм
detska staya momiche mini
Названието намеква с какво ще разполагате – малко, необемни мебели и много пространство. Те са толкова практични, че чак децата ги ценят.

В крайна сметка децата са твърде енергични и с различни нужди. Не е нужно да избирате един стил, а да комбинирате умело, за да не им стане скучно.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *