Ефективно подреждане на мебели в малка всекидневна

Мебели за малка всекидневна

Нищо неудобно няма в малката всекидневна, ако подредим практично обзавеждането й

Ако сте се преместили в място, което има малка всекидневна, това не е краят на света. В действителност, някои казват, че в по-малкия хол ще се чувствате много по-привлекателно и удобно, отколкото в по-голям, но трябва да се справите с един дребен проблем – подреждане на всички мебели в него.
malka vsekidnevna
Даваме ви няколко възможни конфигурации, които имат едно общо – фокусна точка, около която се подреждат мебелите. Съществуват няколко различни комбинации от интелигентно подреждане на елементите на холната гарнитура – диван, два фотьойла, масичка за кафе.
malka vsekidnevna 2
Единият вариант е да разположите всички мебели за сядане с лице към фокусната точка – картина, камина, телевизор, библиотека.
malka vsekidnevna 3
Другият вариант е да обособите „зона за разговор”. В такъв случай ще имате много пространство за разхождане и хората при всички случаи ще са с лице един към друг щом се съберат на мебелите.
malka vsekidnevna 4
Спазвайте баланса в разпределянето на мебелите. Когато сложите дивана от едната страна, нека срещу нея да има два фотьойла – за равновесие.
malka vsekidnevna 5
Зонирането е особено важно, когато имате деца. Да, трудно е да обособите място за игра в малка всекидневна. В такъв случай оформяте зона „за възрастни” около масичката за кафе, останалото е на разположение на малчуганите.
malka vsekidnevna 6
Преди всичко обаче трябва да сте наясно без кои мебели не може да мине обзавеждането на хола ви. Като сте наясно със „стартовия пакет”, започнете подреждането от него.
malka vsekidnevna 7
Първо слагате най-масивната мебел. В повечето случаи това е диванът. След това ще прецените къде да сложите фотьойлите – в страни или срещу него около ниската холна масичка. Първият вариант е, ако имате камина или телевизор, вторият – ако имате място за две зони в помещението.
malka vsekidnevna 8
Най-уместно е да сложите масичката накрая, когато прецените дали няма да заема повече място, отколкото е комфортно. Много е важно да не пречи на „трафика” и да не ви принуждава да променяте позицията, когато седнете.

Хората трябва да се движат свободно в хола, а не да изживяват ежедневно дисциплина „сложно преминаване през претрупано обзавеждане”.
malka vsekidnevna 10
Запомнете, че не е задължително центърът на обзавеждането да се покрива с центърът на стаята.

Големите мебели нямат място в малката всекидневна като изключим дивана.
malka vsekidnevna 11
Най-накрая се погрижете за осветлението, което задължително трябва да гарантира много количество светлина. Големите прозорци и изкуствените източници под всяка форма са не само красиво допълнение. Светлината, която идва от тях ще озари помещението и ще направи вашата малка всекидневна по-просторна.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *