Фън Шуй в интериора на кухнята: Седем основни забрани

Фън Шуй в интериора на кухнята: Седем основни забрани

В интериора на кухнята трябва да се съобразят основните правила на Фън Шуй, за да донесе благополучие на семейството

Кухнята е олицетворение на благосъстоянието на дома, казват последователите на древното учение Фън Шуй. Когато интериорът й е топъл, уютен и приветлив, семейството ви ще бъде здраво и щастливо.

Затова трябва да подходим с голямо внимание при обзавеждането – не само от естетична и практична гледна точка.

Грешки в кухнята, според Фън Шуй

Входът на кухнята не бива да сочи към хода на дома. В противен случай опасни енергии могат да навредят на благополучието на дома. Като алтернатива, експертите препоръчват в непосредствена близост до вратата на кухнята да се постави нещо ярко. За да се коригира подобна ситуацията, окачете кристална висулка на вятъра на вратата й.

Избягвайте всякакви неравности и подиуми. Оставете зонирането по този начин за друго помещение. Най-добре е кухнята да е на едно ниво със съседните помещения, особено, ако върви с трапезария.

Кухнята е деликатно място, където се сблъскват двете стихии Вода и Огън. Експертите съветват – добре е от визуална гледна точка Фън Шуй-дизайна на кухнята да се основава на традиционния триъгълен модел, на чийто връх са мивка, хладилник и готварска печка.

Уредите на огъня – печка, микровълнова и т.н. не бива да се слагат до тези на водата – хладилник, миялна машина, пералня или мивка. В противен случай, семейството ще има постоянни раздори. Най-добре е да бъдат разделени с дървена мебел или цвете в саксия, стенни плочки в зеленикави оттенъци или украшение в зелени и кафяви тонове.

В интериора на кухнята на трябва да се избягват комбинации от цветове, символизиращи противоположните елементи. Например, в южната зона на Огъня не се използва черно. Той се свързва с водата, и тяхното противопоставяне може да повлияе неблагоприятно на енергията на храната. На източната и югоизточната част на кухнята, да се избягват цветове, които са свързани с Метала – те потискат енергията на Дървото.

Не залагайте на прекалено ярки и наситени цветове, особено на нюансите на червено и синьо. Не използвайте също тъмни и тревожни нюанси като тъмно лилаво, тъмно сиво, и т.н. По-добре е да се даде предимство на светлите пастелни нюанси на зелено, жълто, кафяво и оранжево или бяло.

В кухнята и другите стаи на къщата не е необходимо да съхранявате масивни или обемисти предмети над нивото на главата. Това причинява подсъзнанието силно чувство на тревожност и психологически стрес. Ако се налага да слагате тенджери и тигани на стената над главата си, опитайте се да ги държите далеч от мястото, където ще се готви или храни.

Специалистите съветват да не се използват огледални плочки или малки декоративни елементи с отразяващ ефект. Те се разбиват на парчета отражението ви и по този начин, може да „разбият“ и живота ви.

Ъглите, острите предмети, както и отворени рафтове в кухнята създават негативна енергия. Ето защо, в дизайна на мебелите в кухнята трябва да се избягват всички „остри“ решения. Ножове, вилици, ножици и други остри метални прибори трябва да се съхраняват в затворена кутия.

Luxury kitchen

Правила в кухнята, според Фън Шуй

Забравете за безпорядъка, боклука и ненужни предмети, които задръстват пространството. Ако искате да сложите в ред нещата от живота си – почистете си кухненските шкафове. Организирайте ги удобно за вас и постоянно избърсвайте това, което не се използва всеки ден.
Изхвърлете всякакви напукани и строшени чаши и чинии. На боклука трябва да отидат дори и развалените уреди. Не го ли поправите веднага, мястото му не е в дома ви.
Незабавно сменете кранчетата в кухнята – те носят на благосъстояние на дома ви. Оформете интериора на кухнята си с любов, и там винаги ще царува хармония и щастие.

Коментари чрез Facebook

коментара

2 коментара


  1. Страхотна статия! Информативна, интересна и много, много любопитна! И прекрасно списание!

    Отговор

  2. Интерсно.. Фен Шуй е доста интерсно течение.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *