Фототапети за детска стая на момиче

Фототапети за детска стая за момиче

С фототапети дизайнът на момичешката стая ще бъде не само неповторим и красив, но и вдъхновяващ

Детето не иска много – само сигурен свят, в който да расте, да учи и да се занимава с нещата, които обича. Всичко това може да се събере само в едно пространство – собствената му стая. Добрите родители биха направили всичко да му я осигурят и да я допълнят с обзавеждане, което е безопасно, практично и красиво. Покритията на стените са от особено значение за това. Пазарът предлага много възможности, но най-търсени си остават фототапетите за детска стая.

Те са възможно най-достъпния начин за преобразяване на помещението, без да се прави основен ремонт. Създават отлична атмосфера, която ще поддържа доброто настроение на детето и са предпоставка за неговото хармонично развитие.

Ако искате да изберете най-подходящите за момиче, в зависимост от възрастта и характера му, трябва да се съобразите с актуалните тенденции на пазара и съветите на дизайнери и психолози:

Модерни фототапети за детска стая

Създавайки красива, удобна и уютна стая за дъщеря си, не бива да забравяте, че дизайнът ѝ ще повлияе върху познанията на детето и самочувствието му. То трябва и да одобри промените, и да му се внуши добър вкус.

Розовото е винаги добра идея за момиче, но не превръщайте стаята в Барби свят! Много по-разумно и естетично е да заложите на неутрални нюанси като зелено, кафяво и дори –сиво. В такъв случай акцентната стена, оформена с помощта на фототапет може да е с наситени, ярки цветове.

Независимо какво ще изберете като стил, нюанси и сюжет, най-важно е да не прекалявате с т. нар. „активна декорация”. Никога няма да сгрешите, ако използвате фототапет с рисунки, а не с увеличена снимка. Най-важното дизайнерско правило в случая е: Колкото по-активни елементи, толкова по-малка трябва да е площта, върху която ще се лепи!

Да, снимките не се препоръчват, но не са и забранени. Просто не бива да са с натрапчиви цветове и с много детайли.

Не забравяйте, че фототапетите за детска стая могат да послужат и за преобразяване на помещението. Повечето момичета харесват приказни герои, затова на стената ще изглеждат съвсем уместно прочутите Дисни принцеси, еднорози, русалки, феи…

Фототапети за детска стая на момиче

Всеки избор по отношение на покритието обаче, трябва да е обвързан с възрастта и вкуса на дъщеря ви.

Фототапети за детската стая на момиче, съобразени с възрастта на детето

Ако имате колебания в избора на сюжет, цвят и картина върху фототапета, най-лесно и важно е да имате предвид колко голяма е малката обитателка на стаята.

За момичета под 2 години избягвайте фототапети в ярки цветове и с големи фигури. За да бъде бебето спокойно, то се нуждае от спокойни пастелни нюанси в стаята. Ярките решения са допустими, ако не са в близост до легълцето му, в противен случай ще смущават и дори – плашат детето. Търсете хармонията във всичко. Лесно ще я постигнете с неутрални цветове и лаконична декорация.

На възраст от 2 до 5 години детето се нуждае от по-провокираща обстановка, но която не излиза от рамките на естествени нюанси.

Любимите анимационни герои и цветове като жълто, зелено, синьо са най-добрия избор.

Фототапети за детска стая на момиче

Единственото, с което трябва да внимавате е размерът на приказните герои. Нека той не надвишава ръста на дъщеря ви! Не забравяйте, че дори най-сладкият мечо може да изглежда заплашителен, ако заема цялата стена в детската стая.

Над 5-годишна възраст момичетата със сигурност знаят какво и мнението им трябва да бъде уважено при избора на фото тапети. Нека то да избере техният дизайн или най-малкото – мама и татко да имат предвид вкуса му. Така то не само ще прояви въображение, но и ще се почувства значимо и щастливо в собствената си стая.

Фототапети за детска стая на момиче

Вярвайте ни – ще бъде незабравим спомен за него как избирате не само фототапетите заедно, но и как допълвате помещението с подходящо обзавеждане, текстил, декоративни елементи.

Използвайте покритието за поощряване на любознателността. Приказните герои могат бавно да отстъпят пред красотата и многообразието на джунглата, подводния свят дори – „момчешки” теми като космоса и въздухоплаването.
Фототапети за детска стая на момиче

Фототапети за детска стая на момиче

Възможностите да направите подходящ избор са наистина много. Разгледайте интересни колекции от фототапети за детски стаи и ще се убедите колко лесно е да преобразите едно обикновено помещение. С помощта на такива покрития всяка стая ще се превърне в приказка, в която главната героиня ще бъде дъщеря ви!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *