Геймърски стол и бюро за компютърни игри

Геймърски стол и бюро за компютърни игри

Геймърско бюро и стол се сбъдната мечта за дете, принудено да учи у дома и което обича да играе на електронни игри

Вече трудно може да си представите детство без компютър, пък и сега учениците опознават прелестите на дистанционното обучение. Ако ви предстои да обзавеждате стая на подрастващи,със сигурност ще ви поискат удобно бюро и геймърски стол. Може да ви се струва скъпо интериорно решение, но скоро ще се убедите, че качеството наистина струва пари!

Подобно бюро – маса върви с просторна работна зона и разполага с място, където да поставите клавиатура, системния блок и, разбира се, монитор или даже два. Такива модели се продават в специализираните магазини и са много популярни сред днешните тийнейджъри.

<img src="http://www.moyatdom.com/wp-content/uploads/2021/04/geymarski-stol-i-masa-2-300x300.jpg" alt="Геймърски стол и бюро за компютърни игри" width="300" height="300" class="alignnone size-medium wp-image-8173" />

Особености на геймърската маса

Всичко в дизайна ѝ е добре обмислено и направено така, че отделните части на компютъра да заемат възможно най-малко място при инсталирането им. В допълнение към плота на масата има и отделение за колона, скенер или принтер и необходимите допълнителни рафтове за документи.

Най-популярните видове маси за геймъри са: прави класически, ъглови и комбинирани. Всеки от тях има свои собствени характеристики.

Правите геймърски маси са като обикновеното бюро, но с допълнителни елементи, създадени за удобство. Лесно ще сместите такава – обикновено я поставят под прозореца или да стена в детската стая.

Геймърски стол и бюро за компютърни игри

Ъгловата маса за компютър е за предпочитане, според хората, чиято работа е свързана с дълго стоене пред екрана или случая – дистанционно обучение, писане на проекти и реферати и т.н. Не заема място и оставя много свободно.

<img src="http://www.moyatdom.com/wp-content/uploads/2021/04/geymarski-stol-i-masa-2-300x300.jpg" alt="Геймърски стол и бюро за компютърни игри" width="300" height="300" class="alignnone size-medium wp-image-8173" />

Комбинираното бюро съчетава преимуществата на горните две маси.

Геймърски стол

Всеки човек търси максимален комфорт и редовият геймър, който прекарва много време пред компютъра, не прави изключение.

Ако използвате обикновен стол, ще се сдобиете неправилната стойка и други здравословни проблеми. Със сигурност не искате да стоите на дивана с безжичен геймпад в ръце. Затова най-добре е просто да изберете геймърски стол.

Нещата, с които трябва да се съобразите, са:

Конструкция. Трябва да отговаря на всички ергономични стандарти, за да се намали стреса върху гръбначния стълб и мускулите. Търсете мека седалка, анатомичен гръб, облегалка за глава, подлакътници . Това ще позволи тялото да се чувства добре дори след часове пред компютъра.

Регулация. Изберете стол, който може да се регулира, за да може да го настроите, според предпочитанията на ученика. Трябва да можете да настроите не само височината на стола, но и на подлакътниците, наклона на облегалката. Би било прекрасно, ако има и люлеещ се механизъм.

Материали. Ако сте купили стол, изработен от евтина пластмаса, нискокачествена изкуствена кожа и евтин пълнеж, скоро ще се сблъскате с много проблеми: столът ще започне да скърца, седалката ще се напука и пълнежът ще се разпадне. В допълнение, кожата ще ви създаде много проблеми в летните жеги – буквално ще залепнете към седалката и облегалката. Ето защо си струва да инвестирате във висококачествени материали, вентилирана облегалка и гумирани колелца.

Някои допълнителни екстри. На пазара има „извънземни” модели, които са за истински маниаци. Те разполагат с вградена акустика и / или стойки за чаша, клавиатура и мишка, геймпад, система за продухване, вибрационен масаж и какво ли още – не. Е, такъв тип геймърски столове са истинска глезотия и вършат същата работа като останалите, но ако имате възможност, може да направите страхотна изненада!

Направи си сам: Геймърско обзавеждане

Ако не искате да давате пари, сигурни сте в уменията си или имате собствени идеи, може да си направите сами обзавеждането. Изберете правилните материали и обмислите схемата си и дори я нарисувайте на ръка или с помощта на компютърна програма. Направете си мебелите сами като съобразите големината на елементите с размерите на вашата техника.
<img src="http://www.moyatdom.com/wp-content/uploads/2021/04/geymarski-stol-i-masa-2-300x300.jpg" alt="Геймърски стол и бюро за компютърни игри" width="300" height="300" class="alignnone size-medium wp-image-8173" />
Изберете надеждни материали за рамката и плоскостите – естествено дърво или и ПДЧ.

Дължината на работната маса трябва да бъде стандартна и удобна за този, който ще я ползва. Стандартната е около 60 см. Ще я сместите дори в малка стая. Стандартната ниша за системен блок е с ширина 25 см.

Можете да сложите нощно шкафче, което да побере всички нужни неща за ученика – учебници, тетрадки, канцеларски материали.

Трябва да намерите начин да осигурите подвижна дъска за клавиатурата. Така ръцете на ученика няма да се уморяват и ще може да контролира по-лесно героите си в игрите или ще работи по-спокойно, набирайки данни.

Когато поставяте системния блок, направете така, че да е далеч от отоплителни устройства или вентилатори.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *