Хидроизолацията на покриви: Ползи и рискове при решения с лошо качество

Хидроизолация на покрив

Колкото и да са стабилни основите на дома ви, нищо няма да е в състояние да го защити от външни влияния, ако нямате здрав покрив. Да, в началото може и да сте инвестирали във висококачествени материали, но с времето и влиянието на атмосферните фактори, всичко може да се деформира и разруши. Не е за пренебрегване и човешкия фактор. Ако сте попаднали на екип, който не е извършил добре инсталацията, не е спазил стандарти или се е провалил с вентилационната система, нуждата от ремонт на покрива може да възникне много по-рано от очакваното.

Този тип строителна дейност е сериозно предизвикателство за собствениците на сгради. Добрата новина за тях е, че пазарът предлага впечатляващо многообразие от хидроизолационни продукти. Те отговарят на всички стандарти за високо качество в индустрията и имат изненадващо много предимства.

Защо си струва инвестицията в качествена хидроизолация на покрива?

В природата на родния потребител е да търси стоки, материали и услуги на „изгодни” цени. В името на икономиите дори се опитват да се справят сами със сложни задачи като ремонта на покрив. Ако и вие сте изкушени от подобни мисли, ще ви дадем няколко добри причини да дадете парите си за качествена хидроизолация на покрива:

Многогодишна здравина и устойчивост – Съвременните хидроизолационни материали са най-надеждния щит на покривната структура. Благодарение на тях, няма да се почувствате уязвими пред неприятни изненади като проливен дъжд, ураганен вятър, преспи сняг, натрупан лед и т.н.

По-евтино, отколкото си мислите – Сложните имена на хидроизолационните материали звучат респектиращо за масовия потребител, но в действителност ще ви излязат в пъти по-евтино, отколкото да съберете пари за основен ремонт на покрива. Ако хидроизолацията бъде изпълнена от проверен екип професионалисти, ще поддържате покрива много по-лесно и няма да ви се налагат толкова ремонтни дейности, колкото бихте имали при други обстоятелства.

Енергийна ефективност – Живеем във времена на притеснителна инфлация и трябва да се възползваме от всички възможности, които имаме, за да се радваме на комфортна температура у дома, без да плащаме цяло състояние за електричество или да горим скъпи природни ресурси. Добрата хидроизолация поддържа стабилни температури в сградата по време на всеки сезон: През лятото тя ще отрази слънчевата светлина, а през студените месеци ще съхрани топлината в стаите.

Бързо и лесно – Знаете колко шумно, мръсно и неудобно е да се прави ремонт на покрива. С полагането на хидроизолация няма да имате подобни грижи. Материалите стигат до най-труднодостъпните места, а полагането им отнема чувствително по-кратко време, отколкото всеки друг тип ремонт на покрива.

Проста и лесна поддръжката– Ако хидроизолационния материал се деформира и пробие с времето, нужно е само да ремонтирате проблемната зона. Ако няма защитно покритие от този тип, се налага да ремонтирате целия покрив, което е не само трудоемко, но и струва много време и пари.

Каква хидроизолация е подходяща за вашия покрив?

Обикновено хората гледат на строителните материали по следния начин- щом е скъпо, значи е добро. Това, по принцип, е така, но не цената е това, по което трябва да се ориентирате. Предлагането на хидроизолационни материали наистина е голямо и ако разчитате на  познания от интернет или приятели, рискувате да направите погрешен избор. Хидрозолацията с лошо качество може да доведе до:

Нарушена цялост на покривната конструкция – Това е не само неприятно за гледане, но представлява сериозен риск за сградата и живота на обитателите ѝ. Трупащата се влага задължително води до срутване на покрива. Ако не засегне някого, то непременно ще стане предпоставка за напукване на стени и рушене на сградата.

Мухъл по фасадата – Колкото и добре да сте обзавели в дома си, нищо няма да промени неприятното впечатление от външния вид на сградата. Натрупания мухъл не само вреди на здравето, но и „снижава цената” на обекта. Представете си, че искате да продавате или просто държите на безукорната представа за себе си. Мухълът по фасадата ще накара апартамента ви да изглежда занемарен, а вие- в отчайващо положение.

Високи сметки– липсата на хидроизолация ви гарантира повишаване на тока с всяка изминала година, без това да е свързано с инфлацията. Ще ви е все по-трудно да затоплите стаите, защото защото захабеното или повредено покритие улеснява проникването на студа в стаите.

Мокри петна и по вътрешните стени и тавани – Изглеждат недобре и преди да се покрият с мухъл. За да се отстранят, е нужно да се прави повторна мазилка и декоративно покритие.

За да не рискувате да се появят подобни проблеми, просто изберете качествената изолация. Ако дадете парите си за нея, ще спестите парите си в дългосрочен план. С години няма да имате проблем с покрива и няма да се налага да правите ремонти на фасадата и вътрешните стени на дома си.

Хидроизолация на покрив
За да сте сигурни в избора си, просто трябва да се доверите на доказан екип професионалисти като prioritybuildings.com .  Служителите на компанията са наясно с особеностите на всеки от продуктите, с които работят и знаят кое ще бъде оптималното решение за покрива на дома ви.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *