Идеи за компактни „простири”: Как да прострем в малък дом и без балкон

Идеи за компактни „простири”: Как да прострем в малък дом и без балкон

С помощта на нестандартно, но практично мислене лесно ще се справите с мокрото пране, въпреки липсата на място и балкон

Малкият апартамент, макар и кокетен, създава някои сериозни проблеми. Един от тях е сушенето на прането, особено ако жилището няма и балкон. Хубавото е, че винаги се намират подходящи алтернативи. Някои от тях са технологични изобретения, други- просто оригинални решения за сушене, които дори се вписват в обзавеждането.

Сушене с помощта на техника

Най-лесно, през цялата година проблемът с мокрото пране се решава с помощта на електроуредите. Възможностите ви са три:

Пералня с функция за сушене

Покупката на пералня с функция за сушене решава двата основни проблема наведнъж. Не изисква допълнително място и със сигурност пести големи главоболия. Като недостатък може да се приеме високата цена и особеностите, свързани със сушенето, но тях може да обсъдите още преди покупката.

Сушилня

Ако винаги перете голямо количество дрехи, добре е да закупите отделна сушилня. Също скъпо решение и изисква отделно място, но пък завинаги ще забравите за мокрото пране. Обмислете възможността да поставите сушилня върху пералнята, но се погрижете за безопасното им ползване.

Влагоуловителите за въздух

Нестандартно, но ефективно решение за мокрото пране е това. Влагоуловител е малък уред, предназначен да отстранява влагата от въздуха на затворено пространство. Ако трябва да изсушите дрехи, просто закачате мокри дрехи до устройството и го включете. Сушенето на дрехи без балкон ще отнеме 3 пъти по-малко време при това- без проветряване!


След употреба влагоуловителят просто се прибира. При добро желание може да се погрижите едновременно и за влагата в използваната баня или затворена тераса.

Преносим висящи сушилник

Такива леки компактни конструкции се съхраняват сгънати отделно, защото заемат много малка площ, но се монтират на радиатор, за да не се пречка при движение, а и да се използва топланита.

Такова решение е удобно, но по него може да окачите само малък брой неща, затова е полезно и ефективно за хора, които живеят през зимата и то във време, в което се използва отопление.

Стенен сушилник с въжета

На този сушилник може да сушите всичко във всеки сезон, защото е просторен, функционален, но пък е компактен. Първата част на продукта трябва да бъде фиксирана на стената, а втората, която е с въжета, може да бъде опъната и закрепена от противоположната страна, когато по нея съхне пране. В сгънато състояние не привлича внимание, затова и не разваля интериора. Това е функционално и бюджетно решение за вашето пране!

Вертикален сушилник

Всяко свободно вертикално пространство може да се усвои като върху него се монтира поставка за сушене. Това е лесно са изпълнение, бюджетно решение и наличие на няколко нива за бельо. Може да се инсталира буквално навсякъде – балкон, баня, дори – в коридора.

Проблемът е, че не може да изсушите тежки неща, ако трябва да закачите якета, палта, пуловери, търсете друга алтернатива.

Сушилник за таван

Това е удобно и достъпно решение за всеки сезон. Ползва се с изключителна популярност в градските домове. Нужно е само да се закрепи към тавана и дори няма да се забележи, когато по него няма пране. Имайте предвид само, че ако таванът е покрит с гипсокартон, няма да устои на тежестта на мокрото пране.

Сушилник за ваната

Това е симпатична малка и удобна за сушене на бельо алтернатива, която се прикрепя директно към ваната. Предлага се в различен дизайн, на разумна цена, но не служи за нещо по-голямо и тежко. Добро решение е за тези, които изпитват неудобство да изкарват на показ изпраното си бельо.

Мобилна сушилня

Изключително евтина възможност за изсушаване на всякакъв тип дрехи. Може да се използва във всеки сезон. На зима, когато навън не може да се изкарва пране, а лесно може да се изсуши пред печката и на лято- когато му трябва само половин час в ултрагорещата затворена тераса. Мести се лесно и се разглобява при необходимост. Този вариант се предлага в популярните онлайн магазини на изключително разумна цена.

Интелигентна сушилня/ Вграден дизайн

Такива сушилни не се управляват с глас или дистанционно управление. Те просто са дело на изключително изобретателен дизайнер или стопанин. Може да се вградят в мебелите или просто да се монтират като сгъваема система под прозореца. При всички случаи няма да притесняват никого, пестят пространство и със сигурност сушат дрехите, без дори да има обособен балкон!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *