Идеи за необичаен простор: Да си прострем прането и без балкон

Идеи за необичаен простор: Да си прострем прането и без балкон

Ако нямаме балкон или имаме, но не искаме да си провесваме бельото, пак може да прострем прането си, за да изсъхне

Представете си, че нямате балкон или пък противно на нашите обичаи, не искате да си провесвате бельото на показ. Как да решите тогава големия проблем с прането?! – Трябва да намерите алтернативен простор, на който да сушите мокрите дрехи.
Идеи за сушилници

Идеи за сушилници

Идеи за сушилници
Класиката „Опънато въже”

Това е древен начин за сушене на пране и ще ви свърши работа дори да не искате да си веете бельото като знаме на победен. Просто е окачването, струва почти нищо. Обаче има три сериозни проблема:

– Не търпи тежко пране като завивки

– Налага се да използвате табуретка при простиране, което е свръхнеудобно

– Не изглежда добре нито да си окичите стая с пране, нито празното въже, когато дрехите изсъхнат

Специални сушилници

Разказвали сме ви за този тип сушилници, които с инсталиран „лифт” механизъм, се придвижват. Проблемът с местенето на табуретката липсва и няма да попречи на интериора в помещение като баня да речем.
Идеи за сушилници

Идеи за сушилници
Може да го закрепите на стената, ако имате окачен таван и би бил огромен проблем пробиването му и всеки тип тежест.
Най-удобни са настенните сушилници, които се сгъват и разгъват при нужда. Могат да понесат тежест от 6 до 12 килограма.
Идеи за сушилници

Идеи за сушилници
От стенните най-популярни и най-здрави са сушилниците тип „хармоника”. Лошото е, че заради компактността им чаршафи, да речем, трябва да простирате сгънати. Това означава да отнеме много време да изсъхнат

Има и сушилници за кърпи, които обичайно инсталират на кухнята в кухнята или банята. Топлината на помещението, налични нагревателни уреди и вентилация предполагат по-лесно изпарение на влагата.

Мобилни конструкции за сушене /Мобилни сушилници – тях може да ги използвате дори, когато имате малка тераса. Сгъват се и се местят, където искате.
Идеи за сушилници

Ако нямате балкон, може да прострете прането във всяка топла стая и сте решили проблема си.
Идеи за сушилници

Идеи за сушилници


Ако имат по-екстравагантна форма, дори могат да се превърнат в част от интериора.

Най-хубавото е, че измислеха вече и електрически сушилници, които ще ви спасят по време на зимата. Лятото ще сушите прането, без да включвате нагревателите, зимата ще имате бързо решение за мокрите дрехи.
Идеи за сушилници
Сушилни

Когато нямате балкон, време или желание да простирате, модерните технологии винаги ще ви помогнат! Остава само да решите някои дребни проблеми:

Първият от тях е къде да намерите място за този тип битова техника.
Ако няма място за сушлинята до пералнята, може да я подредите „на втория ред” (за това трябва да потърсите специални устройства, които се интегрират в колоната). Ако намерите комбинирана машина, т.е. пералня със сушилня – най-добре!

Освен това се налага да сушите прането „на порции”, защото на простора може да подредите два пъти повече пране, отколкото в барабана.

Внимателно трябва да настроите сушилнята, защото крайностите или оставят прането мокро, или превръщат повреждат тъканите.

Предимства и недостатъци на сушилни

Предимства и недостатъци на сушилни

Предимства и недостатъци на сушилниВинаги ще трябва да гладите след работата на машината, защото прането просто излиза влажно след края на програмата.
И не на последно място – сушилните са десетки пъти по-скъпи от всеки тип простор –сушилник, който може да си позволите! Тях винаги може да ги „скриете” от погледа на госта и ремонтът им е къде-къде по-евтин!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *