Интериор на боксониера: Удобство и модерни решения

Интериор на боксониера: Удобство и модерни решения

В интериора на боксониерата бихте могли да съчетаете класиката с авангардните решения

Мнозина биха искали да знаят някои хитрости относно интериора на боксониера, тъй като този тип жилище е особено популярен напоследък. Малката площ понякога е компромис заради ниската цена, на която се предлага, но пък за младите семейства това може да се окаже единственият вариант.
boksoniera
Така или иначе, такъв апартамент може да се получи истински „бонбон“, а сред предимствата му е, че е доста функционален. Вашата фамилия ще се радва на уюта, който е успяла да създаде, гостите ви ще споделят същото приятно усещане.
boksoniera 2

boksoniera 15
Обикновено разполагаме с хол и спалня, които ще изпълняват ролята и на трапезария. С тази квадратура ние трябва да обособим различни зони – за четене, за гледане на телевизия, за работа, за релакс и за сън. Вариантите са много и са според нуждите на членовете на дома. Вие се налага да съчетаете няколко фактора – удобство, стилни решения, както и визуално разширяване на пространството.
boksoniera 4

boksoniera 3
Често се случва до входната врата да има пространство, което е „мъртва“ зона и не се използва. Наложително е да намерите вариант да го пригодите така, че да ви върши работа. Там може да бъде поставен гардероб или да се оформи мини килер. Шкафовете с огледала са за предпочитане, тъй като ще създадат ефект за по-голяма площ. Вътре в тях трябва максимално да оптимизирате разпределението.
boksoniera 5

boksoniera 6
Следващите ви стъпки включват премахването на стена, която свързва банята и кухнята, например. Стига това да е възможно и да не противоречи на сигурността на сградата, вие ще си осигурите допълнителна площ.
boksoniera 7

boksoniera 8
Правилния избор на цветова гама е сред приоритетите ви. Те имат толкова голяма роля, че са по-важни от мебелите и аксесоарите. Цветовете имат не само психологическо въздействие, но и са функционални, поради свойството си да създават представата за простор в помещенията. Зеленото, млечно бялото, бежовото и пясъчното са вашите удачни цветове, когато сте се заели с интериора на боксониера. Завесите трябва да са в синхрон със стените. Когато дойде ред за подредбата на мебелите, трябва те да не заемат цялото свободно пространство и да създават неудобство в жилището. Също така, те не бива да са прекалено тромави и масивни. В спалнята заложете на легло, което се трансформира и има вътрешни чекмеджета. Така стаята няма да изглежда претрупана и да се потискате от липсата на място.
boksoniera 9
Обзавеждането трябва да се състои само от най-необходимото и важното за ползвателите на боксониерата. Ако рядко се събирате на вечеря семейно, защото всеки има натоварен график, а и почти никога не каните гости, купете си малка маса, която би могла дори да е сгъваема. Ако ползвате компютър, но винаги се разполагате на дивана, а не на бюро, то ще ви бъде напълно излишно. Белите мебели са добро решение за квадратурата на боксониерата. Те ще ви позволят да съчетаете класически подход с някои интересни и цветни акценти в помещенията.
boksoniera 10
За да допълните интериора на боксониерата с атмосфера на топлота и приветливост, помислете за осветлението. Тук златната формула е то да бъде нито прекалено много, нито малко. Разположете няколко осветителни тела на различни места, особено в зони, които имат нужда от подчертаване.
boksoniera 12
Не прекалявайте и с декоративните елементи, изобилието от сувенири и прочие вещи само ще натовари обстановката. Ограничете се до красив пейзаж на стената, няколко зелени растения в модерни саксии, които да поставите под прозорците на первазите, стига да не пречат там. Ако това не е вариант, търсете свободна повърхност в стаята, където ще паснат идеално.
boksoniera 13
Помнете, че трябва да ви е уютно, удобно и свободно – следвайки тези три изисквания, ще имате съвършения интериор на боксониера.
boksoniera 14

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *