Интериор в цвета на 2020, според Пантон и модерното обзавеждане през годината

Интериор в цвета на 2020, според Пантон и модерното обзавеждане през годината

През Новата година домът ви ще изглежда модерен с класиескосини акценти и обзавеждане в чисто новия стил Japandi

Вече 20 години, всеки декември, Институтът Pantone обявява т.нар. „Цвят на годината“ и неговият специален нюанс, на който ще заложат дизайнери от всеки вид, създавайки новите модни тенденции.

За да го определи, компанията прави сложни сметки, които включват анализ на световни събития, интернет тенденциите, най-новите тенденции в модата, изкуството, дизайна и други области, които влияят на световната общност. През 2020 г. Pantone обяви, че 19-4052 „Classic Blue” е новият Цвят на годината.
Интериор в цвета на 2020, според Пантон и модерното обзавеждане през годината

„Това е вечен и спокоен нюанс, елегантен в своята простота. Класическото синьо, напомнящо небето на здрача, ни вдъхновява с чувство за сигурност, подчертавайки нуждата ни от надеждност внушава сигурност и подкрепа. “, така беше представен нюанса на масовата аудитория.

Що се отнася до интериора, според дизайнерите, синият цвят провокира ефект, подобен на този на морския бряг – успокоява, облекчава агресията, възстановява покоя и положителните мисли.

Изисква се обаче ползването му с мярка, защото „потъването” на обзавеждането в този нюанс може да провокира безпокойство и униние. Ето защо, първото правило – използвайте синьо дозирано, разумно го комбинирайте с други цветове в интериора.
Интериор в цвета на 2020, според Пантон и модерното обзавеждане през годината
Отделно, ако имате обзавеждане в друг основен цвят, нямате поводи за притеснение. Просто трябва да заложите на акценти в класическо синьо – те изглеждат много скъпи и луксозни, внушават на гостите на дома стабилност, благородството и изискан вкус на собствениците на дома.
Интериор в цвета на 2020, според Пантон и модерното обзавеждане през годината

ИнтерИнтериор в цвета на 2020, според Пантон и модерното обзавеждане през годинатаиор в цвета на 2020, според Пантон и модерното обзавеждане през годината

Интериор в цвета на 2020, според Пантон и модерното обзавеждане през годината

Какво ще бъде на мода в обзавеждането през 2020та година?

Тенденциите в дизайна на жилищните пространства, които доминираха през последните няколко години, поддържат стабилни позиции. Не очаквайте драстични промени през новия сезон не се очакват. Това, което се търси е създаване на удобство от на естествени материали, естествена палитра и дизайна на комфортни мебели.

Основни принципи в дизайна:

Да се еко вече не е просто мода, а стандарт. Естествените елементи като традиционното дърво и камък до експериментите с материали като рогозки за морска тръстика или цветни мебелни фурнири от мексиканска царевица се налагат усилено в обзавеждането.

Да, може да си позволите рециклирана пластмаса, но не може да си позволите да минете без живите растения, независимо дали са вертикални зелени градини или обикновени саксии за цветя.

Модерният интериор трябва да отговаря на три основни характеристики: Лаконичен дизайн, простота и удобство.

Ако искате да живеете в големия град, пригответе се да живеете заобиколени с минимализъм и това не е изискване, провокирано от финансовото ви положение. На пазара изобилства от жилище с малки квадратури, а дизайнерите са превърнали обзавеждането им в интересно съчетание на зониране с интересни елементи, авангардно подреждане и ползване на нестандартни мебели.
Какво ще бъде на мода през 2020
Хибридните домове са новия стандарт.

Вездесъщите цифрови комуникации позволяват на хората да работят у дома, а не в офиса. Това означава, че в допълнение към традиционните съоръжения за отдих, развлечения и ежедневни дейности, трябва да създадете специални работни зони, интегрирани в дизайна на дома си.

Вместо обичайното разделяне на помещенията, се създават пространства със смесена употреба. Там работата се комбинира с релакс, а границите на зоните лесно се трансформират. Оформлението може да включва различни нива на пода, което създава визуален ефект на преливане между помещенията. Отделените работни места са свързани с обща библиотека, а зоната за спане се крие зад плъзгащите се панели.

Най-модерният стил обзавеждане през 2020та: Japandi

Стилът, чието име е родено от комбинацията japan + scandi става все по-популярен. Използват се най-добрите характеристики от скандинавски и японски дизайнерски традиции:
Обзавеждане в стил джапанди
функционалност;
простота на формите;
естествена гама с ярки акценти;
минимален декор;
обикновен текстуриран текстил.
Обзавеждане в стил джапанди
И ако скандинавският стил залага на хладни бели и сиви цветове, то източния декор въвежда топли цветове и прави атмосферата по-приветлива.
Обзавеждане в стил джапанди

Обзавеждане в стил джапанди

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *