Къде и как да скрием кабелите от телевизора, компютъра и останалите електроуреди?

Как да скрием кабелите

Няма по-грозна гледка от разбърканите кабели в една подредена по конец стая, но това е проблем с оригинално решение

Не са малко хората, които не искат телевизор в дома си, но неща като осветление и компютър вече са от първа необходимост. Всеки модерен човек, който обича реда, има един натрапващ се проблем – няма интериор, който да „маскира” красиво всички налични кабели в жилището му.

Оказва се, че както за всеки проблем, и този си има решение – въпрос е на елементарна сръчност и богато въображение.

Сега ще ви даден няколко безценни съвета и идеи как да се радвате на модерната техника, без да ви се набиват в очи грозно преплетените кабели.

Телевизор и интернет

Да скриеш от погледа кабелите на телевизията или мрежата в стаята не е особено сложно. Може да ги прекарате под „перваза” на паркета или да си вземете тръба за кабели, с която да ги закрепите към стената и дори да ги приведете от хола към спалнята. Ако не искате да си купувате такава, може да подходите по-„дизайнерски” като на снимката:
Как да скрием кабелите
Междувременно си помислете – не е ли по-добре да инсталирате рутер за Wi-Fi в коридора, отколкото да се спъвате и притискате с вратата кабели. Така ще имате интернет и в спалнята, и в детската – независимо че основният ви компютър е в хола.

Ако не планирате непрекъснато разместване на мебелите и най-вече – ако живеете в собствен дом или на квартира, опитайте и този вариант. В канал за кабели, може да закрепите проводниците с винтове. Предлагат се в различни цветове, така че може да си ги позволите дори мебелите ви да са от масив.

Ако се приключили с ремонта, кабелите може да се прикрепят с красиви клипси към стената, рафчетата или шкафовете. Целта е да не се стелят по земята и да не пречат. Така могат да се превърнат дори в украшение:

Ако не искате да пробивате стените, този толкова модерен гипсокартон ще ви бъде от изключителна помощ:

Най-трудоемкият вариант, който не се препоръчва, е да пробиете канал в стената, през който да прекарате проводниците. Използва се за плазмените телевизори и никак не е практичен. Едно преместване на монитора и отново трябва да пробивате, за да осигурите място на кабелите.
Как да скрием кабел

Компютърът

Окабеляването на компютъра е проблем и в просторна стая. Тонколони, монитори, периферни устройства – всичко е с проводници. Декорирането на всеки кабел е решение, но е в помощ да ги разпознаете, не – да ги скриете.

Много по-„чисто” е да прикрепите всеки един от тях под таблата на работната маса или бюрото. Разбира се, обмислете вариант да ви е не само прибрано, но и удобно, когато трябва да изключите нещо, за да го занесете на поправка.

Ако не искате да разваляте работната си маса, сложете красив и здрав картонен „камуфлаж”. С обикновена кутия за обувки ще си решите проблема с прибирането и подреждане на кабели.


Понеже вече са измислили всичко, попитайте за текстилно покритие, което може да сложите на ръба на плота. Лесно може да си го направите сами и да използвате непотребен плат.

Шнуровете могат да не се заплитат, ако с щипки ги разграничите по задната страна на бюрото.


Още един вариант за улеснение на домакините, които ще пускат прахосмукачка. Просто съберете кабелите на едно – един дебел проводник с нищо няма да навреди на интериора.

Осветителни тела

Модерните вградени светлини биха били кошмар, ако ги нямаше окачените тавани. Гипсокартонът деликатно ги маскира и сам служи за ефектна украса на дома.

Друг е въпросът как да приберете кабела на стенните осветителни тела, абажурите и работните лампи. Подходете отново с въображение и превърнете дефекта в ефект:

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *