Как да изберем душ кабина?

Душ кабина за баня

Всеки, който обзавежда е пред дилема, дали да се спре на душ кабина или на вана

Ако сте от късметлиите, които разполагат с голямо помещение за баня, то вие нямате проблема с колебанието между вана и душ кабина. Но тези от нас, които трябва да обзаведат мини вариант на мечтата си, определено е по-удачно да се спрат на душ кабина, в полза на която има доста аргументи.
dush kabina 12
Освен основните и традиционни предимства, новите и модерни съоръжения предлагат домашно спа, което ще ви помага да се отърсвате от ежедневния стрес. Банята ви ще придобие луксозен вид, а и може да се впише в какъв да е оригинален дизайн.
dush kabina 11
Къде да разположите душ кабината
dush kabina 10
Заговорихме за големи и малки помещения, затова е важно да се отбележи, че разположението зависи именно от това.
dush kabina 9
Душ кабината би могла да бъде поставена в ъгъла, ако целим да увеличим периметъра, или по-скоро да го използваме максимално добре. Така ще имаме място и за пералнята, а може би и за сушилнята.
dush kabina 8
Обаче ако сте от хората, които сами са проектирали банята си и тя заема значителна площ от дома ви, вие може да поставите душ кабината в сърцето й. Това е в синхрон с японския стил и като опция е често използвана в интериорния дизайн. Така стаята ще се превърне в елегантна и с царско излъчване баня, което ще подсили романтичната атмосфера в нея.
dush kabina 7
Красиво стоят стъклените дръжки, които са не само по-екологични, но и придават шеметен вид, въпреки че са по-скъпи от пластмасовите.
dush kabina 6
С какви функции да бъде?
dush kabina 5
Моделите на душ кабините непрекъснато се обновяват и те се сдобиват с все по-невероятни функции. Те притежават сауна и джакузи ефект, а някои са и с вградено радио. Така вие ставате собственици на едно малко спа в жилището си.
dush kabina 4
Повечето съвременни душ кабини имат и контейнер, в който може да се сипе билково масло, и по време на изпаренията да се насладите на почти професионална ароматерапия у дома.
dush kabina 3
Хидромасажът е също специална екстра, която ще ви осигури релакс вечер и ефектно събуждане сутрин преди работа.

Съществува и така нареченият „дъждовен душ“, който предлага изключително приятно усещане.

За дамите, които държат на своята прелестна фигура, има възможност да си изберат душ кабина с душ, чиято цел е да извайва формите и да отстранява целулита.

Детайли, за които не подозирате

dush kabina 2

Кабини без специална основа и ограждения – може и така вече, а и те са особено предпочитани за малки бани, защото иначе допълнително отнемат от пространството. Но предвидете все пак подова отоплителна система, за да може да се изпарява бързо влагата от банята.

На пода може да се постави и ламинат, който е устойчив на влага, не е задължително да купувате масовите плочки. Използвайте за повече комфорт специален тапет или камък за стените, създайте ниши, в които да държите вещи или да украсявате според сезона.
dush kabina 13
Направете декорация около душ кабината по свой собствен вкус и се наслаждавайте на крайния резултат.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *