Как да направим спалня в едностаен апартамент? (Любопитни идеи)

Как да направим спалня в едностаен апартамент? (Любопитни идеи)

Много хора са принудени да живеят в едностаен апартамент, но това не означава да се лишат от удобство като отделна спалня

Да имаш едностаен апартамент е като да приемеш нужния компромис. С него се примиряват млади хора, които още нямат семейство, но искат да са самостоятелни в големия град или пък възрастни, които искат да оставят на порасналите си деца по-голямото жилище. Едностайният апартамент може да изглежда като кутийка, но това далеч не означава, че в него ще живеете некомфортно.

Един от проблемите на собствениците е как да организират пространство, което да обособят като спалня. Умелите в интериорния дизайн на едностайни жилища са намерили практични решения за този голям проблем:

Нисша или беседка

Ако жилището разполага с удобна нисша в него може да оформите своя кът за спане, съветват от „Моят дом“. Няма да имате досег с това пространство през целия ден, а гостите ви дори няма да го видят, ако го „маскирате” подходящо.

С параван или перде

Параванът е много женствен аксесоар, който може да изглежда малко „демоде”, но пък е чудесно решение за проблема „спалня в едностайно жилище”. Ако си нямате нисша или дискретен ъгъл, отделете леглото от останалата част на стаята с параван или перде. При нужда се прибира лесно, а и изглежда като страхотна декорация, ако е красиво оформено.

Трансформер-легло

Трансформер-мебелите са като манна небесна за собствениците на модерно жилище. Това, което през деня е диван, вечерта сте превръща в удобна спалня.

Легло на второ ниво

Вдъхновени от детските легла на два етажа, съвременните собственици на едностайни жилища поръчват или купуват дом с обособено „второ ниво”. Те използват „въздуха” на единствената си стая, за да обособят самостоятелна спалня, в която на практика могат да поставят всичко необходимо – легло, нощно шкафче, скрин и телевизор.

Легло „на подиум”

Ако не разполагаме с пространство, визуално може да си поиграем с него така, че да убедим дори себе си, че разполагаме с много от него.

Преустройство

Да, това отнема време и пари, но българинът е доказан гений в усвояването на всяко празно пространство. Може да направите от терасата – кухня, от кухнята – спалня, а от стаята – хол и пак да ви остане място.


Едностайното жилище като всяко неудобство е само предизвикателство – отговорете му с подходяща алтернатива за удобна спалня.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *