Как да оформим дизайна на тесен коридор?

Как да оформим дизайна на тесен коридор?

Вместо да гледате на коридора като незначително пространство за съхранение на ненужното, превърнете го във „визитка” на дома си

Дългият тесен коридор често е най-пренебрегваното пространство в къщата, където слагат кутии за обувки, стари якета и други ненужни неща. Малцина се съобразяват, че това е първото място, което попада в очите на гостите, веднага след като преминат прага. По тази причина си струва да вложите време и усилия, за да му придадете красота и функционалност. С помощта на бои, подови настилки, осветление и аксесоари може да се създаде перфектен дизайн на тесния коридор и това да бъде началото на безупречния интериор на дома ви.

Как да визуално да разширим тесния коридор?

Тесният коридор ще изглежда по-широк, ако обмислите добре цвета на стените и избора на довършителни материали. За да добавите сантиметри, използвайте светли тапети за стените, в пастелни или неутрални цветове. Не е зле да обмислите хладни нюанси, които ще служат като освежаващ фон за тъмни мебели и други предмети.

Тъмните тапети съвсем не са неподходящи за тесен коридор, но се препоръчват в комбинация с ярко осветление, огледала и до вратата, с която свършва коридора и води към другите стаи.
koridor-razshiryavane-8

koridor-razshiryavane

koridor-razshiryavane-2

koridor-razshiryavane-3

koridor-razshiryavane-4

koridor-razshiryavane-5

koridor-razshiryavane-6

koridor-razshiryavane-7
Имайте предвид, че при избора на довършителни материали за стените трябва да се обърне специално внимание на износоустойчивостта, удароустойчивостта и възможността за почистване. Тапети миещи се, теракот и боя ще ви позволят да направите ремонт на тесния коридор възможно най-малко.

Практична мебел за тесен коридор

За да не задръствате и без това тясното пространство, заложете на полифункционалната мебелировка.

Масичка за антре с две или едно крачета, над която да има огледало

Тесен гардероб (дълбочина – 40-45 см) със стъклени врати;

Вградени шкафове и шкафове с отворени рафтове;

Закачалки и куки за якета и чанти, кошници за обувки и други организационни елементи, които няма да заемат много място.

koridor-mebel-7

koridor-mebel

koridor-mebel-2

koridor-mebel-3

koridor-mebel-4

koridor-mebel-5

koridor-mebel-6

Особености на осветлението в тесния коридор

Този фактор е много важен, защото това помещение обикновено е лишено от естествената слънчева светлина, поради което изглежда мрачно, дори и през деня. Яркото осветление може не само да разшири пространството визуално, но също така се акцентира върху оригиналния дизайн.

Популярен избор за дълъг и тесен коридор са стенните лампи. Дръж лампите близо д огледала, стъкло, или други блестящи елементи в коридора и те ще се превърнат в красиви акценти на иначе скучната стена.

Декоративните висящи осветителни тела добавят стил и уют в тесния коридор, особено в съчетание с картини или други стенни елементи.

Прожектори и вградени LED светлини озаряват със светлина всеки кът и оформят един неподражаем дизайн.

koridor-osvetlenie-6

koridor-osvetlenie

koridor-osvetlenie-2

koridor-osvetlenie-3

koridor-osvetlenie-4

koridor-osvetlenie-5

Как да украсим дълъг и тесен коридор?

Тесният коридор ще изглежда по-широк, ако го застелете с лек килим, особено в хоризонтални ивици. Това важи и за дървените подови настилки – положете частите перпендикулярно, а не успоредно на стените. Две постелки също е в изключителен плюс за визуалното уголемяване на пространството в тесен коридор.
koridor-dekor-7

koridor-dekor

koridor-dekor-2

koridor-dekor-3

koridor-dekor-4

koridor-dekor-5

koridor-dekor-6

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *