Как да преустроим едностаен в двустаен апартамент?

Как да преустроим едностаен в двустаен апартамент?

Собствениците на малки апартаменти имат проблем с обитаването им, защото не успяват правилно да разпределят помещенията

Когато в един дом живее семейство с деца, нещата са особено трудни, ако той е малък. Всеки иска да има своя кът за отмора и свободно време, а ако говорим за едностаен апартамент, това изглежда непосилна задача. Има обаче какво да се направи и не бива да губим надежда, защото той лесно може да се преустрои в двустаен.
preustroystvo
Стратегията е следната:
preustroystvo 2
Премахват се стени, които не са носещи, за да може да се отвори голямо пространство, което впоследствие се разпределя по-функционално и според нуждите на обитателите му. Така може да се преградят няколко зони, които да се обзаведат съответно като спалня, детска стая или хол (дневна). Изграждането става с помощта на гипсокартон, а дизайнът е изчистен и елегантен. Освен тези изкуствени стени, могат да се ползват и варианти като монитори, аквариуми, етажерки, които също разделят местата, а в същото време не запушват напълно пространството. Ако имате килер, той би могъл да бъде жертван за сметка на кухнята или всекидневната, според вашата преценка и необходимост.
preustroystvo 3
Дори и най-малкото жилище може да се промени до неузнаваемост, така че да създава усещане за простор, да бъде комфортно за собствениците си и да се създаде правилна организация за съхранение на всички вещи. Може да почерпите идеи от снимките.
preustroystvo 4
Ще обърнем специално внимание на този апартамент, който е едва 32 квадрата, а е не само съвършен като дизайн, но и много удобен. Първоначално той е бил едностаен, но впоследствие вече предлага достатъчно стаи за жителите си, както е видно и от сравнителната схема преди и след реконструкцията.
Преустройство на едностаен в двустаен
На мястото на кухнята днес се намира спалнята, чиято площ е съкратена, но пък се е получила изключително уютна. Гардеробът е изнесен извън нея, за да не „натежи“ на интериора. В центъра на дома са разположени хол, трапезария и кухня. Коридорът е съкратен, за да може да поеме част от уредите и хигиенните материали.


Светлите тонове и семплото, но практично обзавеждане, създават неповторима хармонична атмосфера, в което може да се убедите и сами. И най-важното – тук въобще не ни се струва тясно, даже напротив!
preustroystvo 6

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *