Как да си направим беседка – прекрасна зона за отдих

Направи си сам беседка

В градината една беседка би стояла просто очарователно, а освен това ще е вашето любимо място за релакс

За начало трябва да изберете подходящото място за направата на беседка. От него трябва да се разкрива хубава гледка, а не да е „запушено“ от сгради наоколо. Основата не е нужно да бъде специална, тъй като постройката е лека, така че може да се спрете и на стълбовиден вариант. Отдолу трябва да премахнете горния слой от почвата, за да не се образува влага впоследствие.
besedka 4
За да изградите стълбите може да се спрете на кирпичен материал, камъни или дори дърво. Ако се спрете на него обаче, ще трябва да го обработите срещу опасността да загние. Има специални покрития, за които може да попитате в най-близкия строителен магазин. Може да залеете стълбите и с бетон, което ще даде по-голяма стабилност на беседката. Използвайте нивелир, за да следите за нивото им и да не допускате нелепи грешки.
besedka 3
Преминаваме към издигането на същинската част от беседката. В случая ще са ви необходими дървета с размер 100 на 100, но всичко зависи и от вашата преценка и планове на проекта. Ще положите гредите върху стълбите, които вече са готови, като не забравяте да ги закрепите перфектно. Отново следете всичко да е равно и хармонично, за да се получи крайният резултат.
besedka 2
Върховете подострете, за да може бъдещият покрив да се захване за тях. За него ще е нужно да съедините дърветата, като ги подреждате на кръст. Отгоре може да поставите брезентов плат, сламен навес или изкуствени керемиди – изборът е според вкуса ви.
besedka
Ако държите да се предпазвате от вятъра, може да измайсторите и нещо като стени за вашата беседка, но след като по всяка вероятност ще се наслаждавате през лятото на нея, то може би ще е приятно да я оставите открита и въздухът да циркулира през нея.
besedka 13
Накрая може да си прекарате и електричество, за да може да я ползвате и вечер. Погрижете се и за някои декоративни елементи, които ще направят престоя ви в нея още по-приятен.
besedka 13
За да се оприентирате правилно, вижте нагледно една направи си самбеседка, създадена стъпка по стъпка във ВИДЕОТО ТУК!

besedka 11

besedka 10

besedka 9

besedka 8

besedka 7
besedka 5

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *