Как да украсим стъпалата у дома и стълбите навън?

Декорация на стълби

И стъпалата у дома се нуждаят от декорация – независимо дали ще е с живи растения или постоянни краски

Отпразнувайте лятото с красива декорация на стълбите у дома и всички цветове на външните стълби.

Някои хора украсяват стъпалата, просто, защото те са загубили предишният вид „чисто нови, току-що направени”. Други – искат нещо ново, необичайно и интересно. Независимо какви са причините да се решите на експерименти, идеята ви е много добра – особено за лятото! Може да намерите няколко великолепни варианта за декорация, които ще докоснат въображението на гостите ви, и ще ви дадат още един повод за гордост като собственик.

Декорацията на стъпала и стълби не изиска сериозна сума пари, а само истинско желание за промяна. Хората отдавна са измислили различни възможности, почерпете добри идеи от тях.

Ленти на стъпалата

Много интересно изглежда имитацията килим по дължината на стъпалата. Трябва просто да се изрисуват ивици в два или три цвята. Може да оцветите само страничната, видима само при изкачване, страна или да редувате нюансите.


Цифри или букви

Тук трябва да проявите истинско търпение, но резултатът ще е повече от впечатляващ. С помощта на боя или специални стикери – букви може да изпишете любими цитати, фрази, мъдрости или закачливи послания на страничната стена на стъпалата. Предварително боядисайте в контрастен цвят, за по-добър ефект.

Орнаменти

Ако сте хора с класически вкус, това е вашата декорация за стъпала. С помощта на готови шаблони може да редувате орнаменти, за да се получи симетричен рисунък.

Художествен подход

Ако имате прилични умения на художник или приятел с такива, може да създадете мини пейзаж или симпатична рисунка за украса на стълби.

Визуален ефект

Това е истински шедьовър сред видовете декорация. Не е само красиво, но и провокиращо удивление. Бавно и последователно създавайте единен образ, който със сигурност ще предизвика смайване в новодошлите.
stalbi vizualen efekt dekor

Стикери

Така модерните стикери за стена може да се използват и за декорация на стъпала. Може да създадете симпатична рисунка или мини-история само с две – три фигурки.
stalbi dekor lepenki

stalbi dekor lepenki
Тъкани и тапети

Голямото разнообразие на десени на платове и тапети ви дава безгранични възможности. С малко C200 и ненужен остатък за декорация може да сътворите чудеса на стълбите.

Декорация за външни стълби

Всички достъпни цветя и билки

Тук няма да изненадаме никого. Дори баба ви на село отдавна знае този начин, който кара къщата й да грейва по време на летните дни. С обикновени саксии мушкато се създават истински празник за окото, а какво би станало ако експериментирате?


Опитайте богатството на саксийните цветя, билки и аромати. Сложете нетрадиционни цветарници и вярвайте ни – няма по-хубав начин да направиш дома си гостоприемен.

Всички цветове и вдъхновението на света

За най-накрая сме ви оставили подарък – опитът на тези преди вас по света, които не са се боили да използват четките и въображението си. Добре, може би няма да сте толкова сръчни, но със сигурност ще успеете да направите уникална декорация за стъпала с няколко кутии боя и вдъхновение:

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *