Композиция от сукуленти за дома и градината

Композиция от сукуленти за дома и градината

Отглеждането и декорирането на сукуленти е по силите и на хора, които са се проваляли в отглеждането на цветя

Сукуленти се наричат растения, които могат да съхраняват влагата в месестите си листа и стъбла. Това ги прави лесни за отглеждане дори при продължително засушаване, научиха от „Моят дом“. Може би най-добре известните сукулентни растения са кактуси, които има във всеки дом. Любителите – ботаници обаче познават различни видове -литопс, алое, млечки и т.н.
sukulenti
Живи бои

Различните видове суколенти като тлъстига и „каменна роза” се радват на изключителна популярност. С тяхна помощ не само дизайнерите могат да създадат живо пано и декоративни композиции. Да „начертаете” красиви пана, да украсите подпорни стени или да създадете ефектни акценти е лесно и оказва се – по силите на всеки.
sukulenti 2
Имайте предвид обаче „агресивността” на тези култури, способността им да растат бързо и да се развиват на доста големи площи. Не е лесно да се запази оригиналната форма на декорацията за дълго, но може би това не е необходимо? Тяхната мобилност и постоянна промяна също имат своето очарование.

Сукулентите са незаменими във „вертикалното” озеленяване. Може да започнете с малко пано. Като усвоите технологията, може да си направите цяла фитостена в градината или на балкона. Направете си очарователни миниатюри и ще им се радвате всекидневно.
sukulenti 4

sukulenti 3
Тези композиции се правят на един и същи принцип. Първо се прави контейнер с необходимата форма. Той ще служи като резервоар за почвения субстрат и за основата на бъдещата картина. За плоско пано, можете да използвате дървена кутия; метални мрежи обикновено се използват за триизмерни фигури (от тях се прави рамката). Тя се закрепя към лицевата страна на кутията в основата. Тя не разрешава на се изсипе и придържа растенията, затова изберете мрежа с по-малки отвори.
sukulenti 7
Готовата композиция не стои веднага вертикално. Препоръчва се да постои на земята за известно време, докато захване здраво.

За ролята на контейнера

Живите картини от сукуленти несъмнено много красиви. За да ги създадете обаче, трябва да разполагате с богат набор от „цветове“: много различен посадъчен материал. Ако опциите ви са ограничени, има и друг начин да ги направите: с контейнер за засаждане.
sukulenti 10
Добрият избор на основа за пълнеж в този случай, играе ключова роля. Ако създадете хармонична връзка, се ражда истински шедьовър на изкуството.
sukulenti 9
Сукулентите са забележително пластични: В зависимост от идеята ви, композицията може да бъде забавна и романтична, иронична, нежна и трогателна, контрастна или чернобяло, крехка и монументална …
sukulenti 8

Потоци, водопади, тераси и т.н.

Популярният прийом на ландшафтния дизайн – симулация на вода от растения, е чудесно приложение за сукулентите. В градината ще изглежда прекрасно суха рекичка, малко езеро или водопад.
sukulenti 12
Между другото, стари пънове и дънери са идеалното място да подредите сукуленти, които изглеждат много естествено на фона на естествения материали. Обърнете внимание на тези идеи, ако искате да създадете рутарий в градината си.
sukulenti 11
За създаване на каменни градини и алпинеуми може би, е трудно да се намери по-„благодарни” растения, защото сукуленти могат да оцелеят в най-тежките условия. Другите – по-взискателни култури ще умират от недостиг на суша или хранителни вещества. Освен това суколентите и тяхната комбинация с камъни са склонни изглежда хармонично и изискано.
sukulenti 14
Най-добрите от вас може би ще рискуват със създаване на скулптори от тези растения. Не е толкова трудно, колкото си мислите. Просто ви трябва отново правилната основа. Ще я намерите в магазините за цвета или керамика. Там могат и да ви дадат съвети.
sukulenti 15
Хората, които мечтаят за градина, а разполагат само с апартамент и малко време, могат да освежат дома си със сукуленти. Стъклен съд като аквариум, голям стъклен свещник, купа или каквото и да е като прозрачен материал е идеална за тях. Подредете ги красиво и им се радвайте!
sukulenti 16

sukulenti 17

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *