Коридор по правилата на Фън Шуй: Да пристъпим през прага на хармонията

Правила за обзавеждане на коридора и антрето по фън шуй

Декорът на коридора не е въпрос само на комбинация от практично и красиво, а на съобразяване различните енергийни потоци

Оформянето на интериора по фън шуй вече е практика, чудесна традиция, която превръща обзавеждането не просто в радост за окото. Благодарение на източното познание домът ни може да прелива от хармония. За да усетим баланса на енергиите още от прага, то просто трябва да усвоим основните правила за обзавеждане на коридор по фън шуй.

Малък коридор по фън шуй

Дори да живеете в мъничък апартамент и всички помещения в него да са доволно малки, пак с помощта на някои „трикове” може да се освободите от отрицателната енергия и да привлечете благосъстоянието.

Преди всичко, трябва да забравите за навика да събирате всички боклуци в коридора. Гардероб с неща за всички сезони, както например 20-годишни ски или старите галоши, които може да бъдат полезни един ден. В помещението трябва да имате само онези неща, от които се нуждаете за определен сезон.

В същото време, коридорът не трябва да бъде прекалено голям, тъй като обширните пространства могат да доведат до нервност и раздразнение на собствениците. Следователно,  там трябва да има светъл и привлекателен предмет, така  че входящата енергия да е прикована към него и да не се разсейва!


Огледало

Както знаете, огледалата имат свойството да увеличават пространството, така че ще имате нужда от тях в коридора не само за да оцените външния си вид. С отразяваща повърхност може да увеличите визуално пространството, но да привлечете пари в къщата си. Огледалото в коридора Фън Шуй трябва да се намира отстрани на входната врата, и отразява:

Вас в целия ви ръст, без да „отрязва” ръце, крака и глава;
Предмети на интериора, символизиращи просперитет, лукс и просто присъствие на вкус. Такива предмети включват вази, картини, фонтани или аквариуми, фигурки и дори портмонета.

Огледалото трябва да е в рамка, за да скрие острите ъгли;
Не трябва да стои срещу входа, защото отрицателната енергия ще го „затвори” , също така ще прекрати финансовите потоци;
Рамкирането, както и самото огледало, не е нужно да съдържа чужди символи, йероглифи и други неща.

Килим в коридора

Заслужава си да обърнете внимание и на килима на вратата, който се намира вътре в апартамента. Оказва се, че тя трябва да съответства на стила на входната врата, но в същото време да се различава по цвят и текстура от основната настилка. Под него трябва да се „скрият” 2-3 монети, привличащи към себе си суми с „много нули“ в сметката!

Осветление

Апартаментът трябва да има ярко осветление, но най-вече в топли тонове.

Модерното изобилие от лампи и инсталации, за щастие допринасят само за нашето благосъстояние. Ето защо в коридора може да има лампи, свещи, фиксирано осветление, както от пода, така и от тавана, полилеи или осветление на отделни интериорни елементи.
Идеи за обзавеждане на коридор и антре
Цвят в коридора

Достатъчното осветление може да направи дори фурнира на стените по-ярък и привлекателен за енергийни потоци.

Белите цветове и светлите нюанси са най-успешни за коридори със западно и северозападно оформление.
Зеленото е идеалният цвят за коридора на изток или югоизток.
Синият отговаря на асоциативността си и предпочита северната страна.
Жълто – югозападно и североизточно.
И червено – нека е „горещо” в коридор с южно изложение.

Картини

Струва си да се има предвид и факта, че цветът и яркостта на коридора зависи от допълнителните елементи – орнаменти. Според учението, например, не трябва да имате голи стени. Следователно, такива места са най-подходящи за картини, според Фън Шуй.
Между другото, артистичните изображения лесно отвличат вниманието от други стаи и видими пространства, където не искаме да оставяме ненужни енергийни потоци. За да запълните големи пространства, може да сложите дори фототапети. Предпочитаните мотиви за декор са:

Пейзажи;
Животни;
Натюрморт и др.

Какво трябва да бъде вратата за фън шуй: материал и цвят

В допълнение към интериорните елементи, които сме свободни да избираме за себе си, съществуват незаменими неща в нашите коридори, от които не можем да избягаме. Те включват, например, входната врата. По принцип това е решение на архитекта, но трябва да знаете, че не е много благоприятно изходът, гледащ стълбището или вратите на асансьора. За да преградите пътя към отрицателните течения от тези места може да сложите 2-3 сантиметра праг.

Материалът за самата врата:

Дървените врати са най-добрият вариант за разположени на юг, югоизток, изток.
Металните врати са подходящи за всички останали случаи.
По много неблагоприятен начин финансовите ви дела ще се формират, ако от коридора може да видите цялата стая наведнъж – тоалетна, баня, спалня, зала. Всички те трябва да бъдат на първо място затворени. Можете да блокирате входа на стаята с жива растителност, която изглежда много хубаво в коридора.

Цветя в коридора

Трябва да намерите цветя, които не изискват много слънчева светлина – прозорците в коридора са, както е известно, лукс, и осветление не може да замени слънцето, от което се нуждае. Но, както се оказва, има и сенколюбиви растения.
Допълнителни елементи в дизайна на коридора
Добро разсейване за неблагоприятна енергия се считат висящи камбани и други висулки, за предпочитане кръгли.

Ако от коридора стигате до стълбите за горните етажи на къщата или апартамента,в ходът към тях трябва да бъде блокиран. Картини, вази, фигурки, цветя и дори платнени завеси са подходящи за това.

Часовникът в коридора по фън шуй е много благоприятен. Основното е, че като огледалото не трябва да се поставя срещу входната врата. По-добре е да окачите на перпендикулярна стена на входа.

Също така сред интериорните предмети често се използва аквариум в коридора – особено в офисите, тъй като златните риби символизират богатство и печалбата.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *