Красив балкон или как да превърнем едно практично кътче в оазис за отдих

Красив балкон или как да превърнем едно практично кътче в оазис за отдих

Не е нужно балконът да служи само за простиране на пране, алтернатива на кухнята или килер

В интерес на истината, повечето от нас използват балкона, за да съхраняват нужни и ненужни неща, да готвят или поне да прострат прането си. Всички обаче обичат да разглеждат дизайнерските списания, в които тези помещения изглеждат като малко кътче оазис в градския шум. Не всеки може да си позволи „будоар” в дома си, но всеки заслужава да има свое пространство за пълно отпускане след тежък ден или красив кът, в който да изпие първото си кафе. Защо тогава да не го направите на балкона?

Там може да си устроите своята лятна или зимна градина, да подредите домашния си офис, кът за пиене на кафе с приятелки, библиотека.

Трябва да почистите добре пространството, да осигурите здраво и красиво покритие, да изберете цветовата гама, мебелите и стила. Когато сте наясно с всичко в рамките на месец ще получите свое собствено кътче радост дори в малък апартамент!

Балкон с имитация на тухлена зидария

Красив балкон или как да превърнем едно практично кътче в оазис за отдих

Тухлата е траен и удобен материал, но не искаме да я използвате в модерното си жилище. По-добре изберете декоративни елементи с подобна форма и украса, с които да покриете неостъклените стени на балкона си. Така ще създадете вълнуващ контраст и много шик интериор.

Оазис от цветя и зеленина

Красив балкон или как да превърнем едно практично кътче в оазис за отдих

Всеки български дом прелива от зеленина на балкона и това не подлежи на съмнение. Вие обаче ще решите как да га направите по-модерно, стилно и артистично. Не е нужно само да наредите мушкато на балкона. Катерещи се растения, висящи лози и всякакви цъфтящи растения ще накарат дори обикновените мебели да изглеждат елегантно. Използвайте макраме, ковани държачи, цветарници в любим стил и ръчно направени рафтове.

Домашен офис

Красив балкон или как да превърнем едно практично кътче в оазис за отдих

Ако сте си свършили добре работата с изолацията и покривните материали, не е трудно да организирате офис на балкона. Достатъчно е да имате дневна светлина, грамотно поставени източници на изкуствена такава, окабеляване и удобна мебел за целта.
Не забравяйте да сложите няколко рафта за книги, стимулиращи, но не крещящи цветове – бяло, жълто, зелено и удобна кафе-зона за почивка, независимо от сезона.

Мини работилница

Това е радост за всеки, който обича ръчното творчество, независимо дали е мъж или жена. Тясната лоджия или остъкления балкон е чудесно място за организиране на малка работилници, в която да сложите шевна машина, артикули за направи си сам-изделия и целия инструментариум на вашия любим домашне майстор. За такава стая най-подходяща е дървена облицовка; срещу една от стените можете да инсталирате домашна маса с рафтове и чекмеджета, а над нея органайзер за инструменти.

Ъгъл за четене и домашна библиотека

Красив балкон или как да превърнем едно практично кътче в оазис за отдих

Какво е стая за почивка без уютен кът за четене? Всичко, от което се нуждаете, е диван с рафт за книги и добро осветление.

Просто място за почивка

Понякога, след тежък работен ден, искате да избягате от суматохата, да облекчите стреса и просто да се отпуснете. Това, което трябва да направите е да оборудвате балкон или лоджия, така че да се превърне в точното място за релакс и домашни забавление. Обзаведете се с удобни меки мебели, възглавници, слабо осветление, декоративни свещи за атмосферата. Цветовете в дизайна на балкона трябва да са успокояващи и галещи окото.

Стил на обзавеждане на балкона

Балкон в стил лофт

Част от стените и пода покрийте с панели от тъмно дърво. Основната стена да бъде с имитация на тухлена зидария. Подредете лаконични мебели и оригинално осветление.

Балкон в скандинавски стил

Това е място за неутрални цветове с бар плот вместо перваз на прозореца и високите столове. Това ще се хареса на тези, които обичат да се отпускат вечер, съзерцавайки светлините на града през нощта.
Идеи за балкона
Минимализъм

Представете си балкон с бяла облицовка, висок перваз на прозореца, бар столове и компактен диван за създаване на комфортно пространство с минимални инвестиции.

Балкон в стил Прованс

С този стил може да преобразите това малко пространство със собствените си ръце и без големи разходи. Сложете обикновена пейка, няколко меки подложки за мебели и малка маса, макраме, памучен текстил в розово, зелено и бяло и мебели със състарена повърхност.

Класически

Стилен и лаконичен дизайн, изграден на принципа на контрастите. За да постигнете класически ефект на декорацията на балона, боядисайте стените в бяло и подредете тъмни мебели.

Идеи за терасата и балкона

Идеи за терасата и балкона

Идеи за терасата и балкона

Идеи за терасата и балкона

Идеи за терасата и балкона

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *