Красив екстериор: Как да направим оригинален дизайн на двора у дома

Красив екстериор: Как да направим оригинален дизайн на двора у дома

Градината или дворът пред къщата не са само ред зеленчуци, ред плодове и малко цветя, а прекрасно поле за изява на въображение и сръчност

Когато искат къща, много хора си я представят с двор или градина. Поне така беше доскоро. Модерните хора вече не замислят екстериор, който да не включва задължителната зона за отдих. Толкова са уморени от работа, че само мисълта за чаша питие с приятели на открито под небето ги крепи. Изграждането па подходящ дизайн на двора е нещо специално, което иска време, внимание към детайла и много работа. Как да го направите сами ще разберете от този материал!

Зона за отдих или градина

Разбира се, зеленчуците от градината са вкусни, полезни и винаги с ясен произход.Не е нужно да бягате за тях до магазина. Струва ли се обаче да засявате всеки милиметър налична площ?! Можете да вземете малък парцел, за да обособите градината и да използвате останалата част от пространството за друга цел.

„Разкрасете” дворчето си, че да провокирате желание на преминаващите наблизо да се отбият. Предлагаме ви идеи, които ще ви провокират да смесите цветове и материали и да създадете условия за истински уют и покой.

Зона за отдих или градина

Направи си сам – декор

Красотата, създадена от нашите собствени ръце, предизвиква възхищение и ни кара да се гордеем със свършената работа. Вие, разбира се, може да се доверите на дизайнерите, но това ще бъде по-скъпо и те ще вложат умение, но не и тази любов, с която бихте го направили вие. Предлагаме да използвате следните интересни идеи:
Декор на лехите в градината и двора
Сами озеленете двора си – кът с райграс, засаждане на храсти или декориране на цветни лехи;
Направете и подредете интересни декоративни елементи, като градински статуи, вази, стари мебели, фигурки
Създайте оригинална зона за отдих за себе си и децата
Направи си сам цветарници за двора

Малък двор

Малкият двор на къщата няма да ви лиши от удоволствието да имате функционален и красив екстериор. Тъй като размерът на парцела не винаги ви позволява да оборудвате тераса за или голяма беседка, можете да създадете малък уединен ъгъл с маса и столове под дърво или високи храсти, които правят сянка. Изпънете гирлянди или низ от светлинки, домашни лампи от бутилки, саксии с цветя, които ще донесат още повече комфорт.
Идеи за декор на малък двор

Особености при оформянето на двора на село

Да, редовете с насаждения, асмата, редиците с цветя са класика, но модерният декор е уместен дори и на село. Сантиментът към наследството на баба е едно, но няма нищо лошо в комфорта и елегантността.
Идеи за селски двор декор
Селски двор декор
Тук вашите направи си сам – изделия са още по-уместни. Може да вдъхнете нов живот като декорация на старите, отдавна излезли от употреба градински инструменти, колички, саксии за цветя.

Пътеките в ландшафтния дизайн на селската къща трябва да се оформят с естествен камък, плочки или камъчета. По линията им може да посадите колкото си искате цъфтящи растения, без да се страхува от „претрупване“.

Тъй като парцелът на селската къща обикновено е много по-голям от тази в града, със сигурност ще имате място под овошките за беседка с барбекю, където можете спокойно да се скриете от пламтящото слънце или дъжд и да се забавлявате с приятели.
Модерен декор на двора
Хората с повече възможности могат да си устроят лятна кухня, басейн и дори – легло с трева, направено на подиум в кът от градината!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *