Кухня в цвят „мента” – изящество и прохлада в разгара на лятото

Кухня в цвят мента

Понеже сме щастливи от завръщането на ментата в интериора, ще ви подарим букет от красиви дизайни на кухни в нюанса

Нюансът, наречен цвят „мента” е умиротворяващ, свеж, класически, но и много оригинален. Наречен е така заради усещането, което провокира ментола, и е красив резултат от съчетанието на зелено и синьо. Сам по себе си цветът мента може да е в различна степен на насищане и в такъв случай говорим за:

– мента магия
– аквамарин
– панг
– снежна мента
Кухня цвят мента
Кухнята, боядисана в някой от тези нюанси задължително изглежда свежо и прохладно. Покритието или гарнитурата оформят лятно настроение и позитивно усещане в дома. Мебелите изглеждат изискано и елегантно и изпълват пространството с простор и светлина, особено, ако прозорците гледат на юг.

Къде се използва ментата

Кухня в цвят мента може да оформим, ако:

1. Боядисаме стените в този нюанс.
2. Стените и част от подовото покритие (например килимчето)
3.Мебелната гарнитура и кухненския ъгъл.
4. Само тапицерията и текстила
5.Изключително декора или посудата (сервизите)

Базови съчетания

Ментовото покритие или прохладната кухненска гарнтиура се нуждае от цветови допълнения. Този цвят се съчетава добре с тюркоаз, сивозелено, цвят хвойна или изумруд. Хармонична комбинация има и при използването на сиво, бежово, златисто, люляково или млечно. Най-често се използва сиво – например плотът, който уравновесява настроението, което придава гарнитурата, а таванът разрежда усещането.

Цветът мента в интериора винаги е светъл, блед. Специалистите не препоръчват да се съчетава с оранжево. Ако търсите контрастен тон, опитайте с коралов или розов.

Основни стилове

Кухня в цвят мента е чудесно решение за всеки тип кухня. Този прохладен оттенък е толкова позитивен, че може да се използва без ограничение в:

Средиземноморски стил – Основава се на хладните тонове, какъвто е цветът мента.

Скандинавски стил – Ментовите стени придават лаконичност и простота.

Кънтри – Ментолът органично се допълва с кафявото и бежово.

Прованс – Това е истинско ментово царство. Този стил е невероятно еко и естествен. Хармонично изглежда на постелките, текстила, мебелите.

Винтидж (шаби шик) – Оттенъкът на цвят мента от една страна изглежда избелял нюанс, от друга – пепеляво зелен или син. Използвайте го в декоративните елементи и вашата кухня ще изглежда очарователно ретро.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *