Малък балкон: Тайната на доброто му оформление

Малък балкон идеи

За никого да има малък балкон не би следвало да е проблем, защото той също може да се превърне в красиво и функционално кътче

Да организирате домашния си малък балкон би било наистина чудесна идея, защото там ще релаксирате доста често. Тежките предмети и обзавеждане са крайно неуместни тук, тъй като освен че ще ви пречат, те могат да доведат до деформация на постройката. Затова вашата цел е да обмислите добре дизайна, да намерите място за аксесоарите и да поставите модулни мебели, които ще поберат вещите и същевременно ще са удобни.

Основни съвети за оборудване на малък балкон

1. Компактни мебели
balkon
Може да заложите дори на сгъваеми столове и маса, които при дъжд да могат бързо да се прибират на сухо. Чадърът срещу слънце е почти задължителен през лятото.

2. Използвайте стените за цветята
balkon 2
Саксиите подредете по рафтове, за да не заемат пространството на земята. Може да сложите и висящи варианти. Естетически стои добре и когато ги закачите на самия балкон, стига да има такава възможност.

3. Пълно озеленяване
balkon 3
Може да превърнете своя малък балкон в градина, в която да се скриете от градския шум. Колкото и да е площта, дори да се наложи да намерите място само за един стол, очарованието на такава зона ще ви спечели завинаги. Запълнете всеки ъгъл, пуснете пълзящи растения по стените, купете декоративни огради за окачване на саксии с ароматни билки, след което се отпуснете и се наслаждавайте на резултата. Светлината и топлината трябва да са умерени.

4. Използвайте светли тонове
balkon 4
Осветлете балкона с леки и неутрални цветове, което ще го разшири визуално. Допълнете интериора със светли мебели, килими и защитна козирка.

5. Практични решения
balkon 5
Пейката, която ще поставите евентуално на малкия балкон, може да бъде с ракла. По този начин ще приберете в нея дърводелски инструменти, комплект за пикник, одеяла, възглавници и т.н. – всичко, което може да ви потрябва у дома и докато сте навън на балкона, а се чудите къде да скриете.

6. Осветление на балкона
balkon 6
Прекрасна идея е да монтирате повече осветителни тела на балкона, което ще създаде вълшебно излъчване вечер. Комбинирайте го със свещи, висящи чаши, в които също да трептят пламъчета, фенери и газени лампи. Ще създадете атмосфера, която все ще ви тегли към себе си.

7. Предпочитайте комфорта
balkon 7
Нека столовете да са с меки възглавници, одеяла, а ако има възможност може да си сложите дори и ниско легло. Не забравяйте, че това е един лично ваш периметър за отдих. Все пак имайте предвид, че материите трябва да са издръжливи, защото ще търпят пек и влага.

8. Цветови комбинации
balkon 8
Може да смесите повече цветове, било с помощта на боя по стените на балкона, или пък с текстилните елементи и сувенири. Експериментирайте!

9. Мини масичка
balkon 9
Както вече споменахме може да е сгъваема, но важното е да я има. Също така бихте могли да я направите висяща, като се закрепи за въжета, спускащи се от тавана – въпрос на въображение и желание да превърнете оформлението на вашия малък балкон в истинско вдъхновение.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *