Мебели от палети – просто и модерно решение за дома без пари

Мебели от палети – просто и модерно решение за дома без пари

Независимо дали за апартамент или вила, в дома или за градината – мебелите от палети са универсално решение

Мебели от палети са изключително удобно, просто и най-вече – безплатно решение за интериора на дома или за градината, вярват от „Моят дом“. Те са хит не само сред домашните майстори – любители, но и сред тези, които не искат да живеят в лишения, докато изпълнят мечтите си за красив дом.
DIY Palettes Projects 11 (Small)
Доскоро палетите се използваха само в транспорта – поставяха ги в контейнерите за превозване на товари. Те гарантираха целостта на стоките, които трябваше да минат дълъг път. След това обаче дървените плоскости отиваха или на боклука, или бяха изгаряни през зимата за огрев. Някъде обаче някой получил великолепно прозрение – вместо да унищожи готовите рамки, ги употребил да направи „от нищо нещо”. Първите мебели от палети бързо придобили популярност и вече навсякъде ги използват като модерно или временно решение за интериора.
DIY Palettes Projects 12 (Small)
Сега във всички специализирани издания се предлагат вдъхновяващи идеи, от които могат да почерпят всички, които искат да обзаведат дома си с нещо просто, ефективно, безплатно (!). Любителите на природата дори се чувстват щастливи, че могат да се похвалят дори с мебелировка, която отговаря на техния начин на живот.
DIY Palettes Projects 13 (Small)
От няколко дървени плоскости може да направите на практика всяка мебел, която иначе би ви струвала пестене на пари, време за търсене и трудно транспортиране. С малко въображение и сръчност всеки може да си направи ниска масичка за хола, удобна спалня за себе си и децата, мебели за градината и вилата, стилажи за всякакви дреболии и дори бар за градината или в кухнята!
DIY Palettes Projects 14 (Small)
За някои това може да бъде напълно приемливо решение, докато се сдобият с мечтаната холова гарнитура. Няколко ръчно ушити възглавници, настилки, рогозки и т.н. – няма да се безпокоите за домашния уют, докато съберете пари за луксозен интериор. Други толкова може да харесат своята направи си сам – мебелировка, че няма и да помислят за смяна. Може би ще се решат на по-смели експерименти. Не се тревожете в интернет наистина има всичко – включително хиляди идеи за неща, които може да направите от палети.
DIY Palettes Projects 15 (Small)
Любопитно е, че все повече модерни заведения разчитат на тях за своя интериор. Модерни градски кафенета или крайбрежни ресторанти са превърнали тези решения в истински шик. Сливат се страхотно с пейзажа и разбира се щадят осезаемо бюджета за интериор.
DIY Palettes Projects 16 (Small)
Предимства на основния материал са повече от ясни. Макар и груба, дървесината е един от най-надеждните материали. Обичайно се произвеждат от бор, който търпи пренасяне и товар, което от своя страна гарантира, че може да използвате дълго време своите мебели. Фактът, че може да ги намерите винаги и безплатно, ги прави още по-атрактивни за използване.
DIY Palettes Projects 20 (Small)
Това е чудесна възможност и за вас: Бъдете смели, започнете с опитите! Може да направите нещо малко за начало – например удобен стол за терасата, красиви декоративни саксии или рафтчета за подправки или чаши за кафе.
DIY Palettes Projects (Small)
След това опитайте да украсите градината на село или на вилата. Със сигурност познавате неудобството при застудяването на времето. Дъждовете и снега могат да са романтични, но всяко приятно чувство изчезва с натрупването на кал и мръсотия. Една стабилна платформа пред вратата или под масата, която имате навън ще ви спести доста неудобства.
DIY Palettes Projects 2 (Small)
Хората вече са признали полезността на подобни продукти дори и в помещенията. Мнозина са сложили върху пода на летните си кухни, мазета и складове подобни платформи. Палетите ви държат далече от студения под, осигуряват добра вентилация и суша.
DIY Palettes Projects 3 (Small)
Най-голямото предизвикателство (и страхотно удоволствие) е да направите градинските мебели от палети. Всякакви пейки, люлки, дивани, столове и маси могат да се направят от такива плоскости. Нужни са основни умения, време и желание. Няма вариант да сбъркате и да не получите нещо красиво и полезно.
DIY Palettes Projects 4 (Small)
Взискателните домакини ще оценят факта, че поддържането им е лесно и не създава обичайните проблеми с почистването и запазването на ефектния външен вид. Като направите сами или купите готови възглавници и постелки, ще ги сменяте, когато ви се прииска. В замяна ще получите комфорт и удоволствие от слънчевите следобеди в градината.
DIY Palettes Projects 5 (Small)
Мебели от палети – неизчерпаеми възможности
DIY Palettes Projects 6 (Small)
Всеки студент, хора, които живеят с години на квартира, любителите на простотата признават удобството на интериора от палети. Безкрайното пренасяне няма да бъде такова бреме, ако знаете, че няма да се главоболите с тежка мебел, която трябва да се пази от наранявания при транспорта.
DIY Palettes Projects 7 (Small)
Младежите ще оценят факта, че винаги могат да предложат легло за гости – две платформи една върху друга, удобен матрак и постелка – ето ви домашен уют! Винаги може да промените височината и дължината според предпочитанията си. Сменяйте цветовете на палетите, колкото ви се прииска – ще се радвате на свеж и различен интериор с минимум инвестиции!
DIY Palettes Projects 8 (Small)
По същата логика може да си спретнете ниска масичка за кафе – чудесно решение и за офиса на креативни млади хора. Местата, където работят предимно мъже далеч не се нуждаят от мека мебел, скъпа тапицерия и блясък. Те ще се чувстват далеч по комфортно на проста работна маса, където да обсъждат проекти, чертежи и дори да пият кафе през почивките.
DIY Palettes Projects 9 (Small)
Най-хубавото е, че мебели от палети има и в детските стаи. Знаете колко бързо растат малчуганите. Не е необходимо да се тревожите, че ще трябва да купувате ново легло. Има страхотни варианти за обезопасяване на подобни мебели, а ако им дадете възможност да наблюдават процеса по създаването им – децата просто няма да се разделят с тях!
DIY Palettes Projects 10 (Small)
С палети може да направите зонирането на детската стая по-лесно и ненатрапчиво. Те имат и още една безценна за всеки родител функция – може да се погрижат за безопасността на децата! Напоследък все повече майки и татковци си правят протектори за радиатори или печки за дърва и въглища. Ако си сковете рамката на съответното разстояние от отоплителния, никога няма да се тревожите че детенцето ви ще се изгори.

Може да я направите тип дървена „ограда” – като закрепите отделните рамки с крепежи. Когато нямате нужда от отопление, ще ги разглобявате. Като пораснат децата пък, може да ги ползвате като сушилник.

Създаването на мебели от палети е процес, който носи тройно удоволствие – пестенето на пари, широко приложение и възможността да се почувствате творец!

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *