Модерна кухня: Какви са актуалните тенденции в обзавеждането за 2017

Модерна кухня

Кухнята никога не е била просто място, в което се готви – затова трябва и обзавеждането й да е съобразено с новостите в интериора

За много от нас кухнята въплъщава домашния уют. Напълно сме съгласни: Това е повече от просто място за готвене. В кухнята се слага вечеря за цялото семейство и тук се провеждат най-лични разговори. Разбира се, приятно е да седи в хубав, чист и модерен интериор. По тази причина ви показваме всички актуални тенденции в кухненския дизайн, ако планирате голям ремонт през 2017. Естествено, идеите ни са придружени с вдъхновяващи снимки:

Smart кухня

Популярността на високите технологии в кухнята расте с всеки изминал ден. Многофункционални уреди и на саморазмразяващи се хладилници ще видите във всяка втора къща, а и все повече кухненско оборудване започва да се предлага с вграден Wi-Fi. Тази функция ви позволява да свържете устройството с мобилен телефон, така че да можете дистанционно да управлявате вашата кухня: включване или изключване на кафе машини, фурни и други устройства, които получават уведомление за наличието на храна и т.н.
Модерна кухня

Модерна кухня

Черно обзавеждане за кухня

Черната фасада на кухненски шкафове позволява да се придадете елегантност на кухнята с всякакъв размер. През 2017 г. е много модерно да се съчетаят с естествено дърво, лъскави метални профили, стъкло и кристал.
Модерна кухня

Модерна кухня

Модерна кухня

Уютни кухни в стил Шейкър и Прованс

Скромен, но много уютен стил – шейкър шкафове са много популярни в дизайна кухнята през 2017. Те се отличават с лекота на тапицерията, компактност, лесни са за употреба и имат дизайн в естествени цветове. Използвайте ги заедно с рустикален интериор в духа на Прованс. С тях кухнята ви ще се отличава с оригиналност на стила си и топлина.
Модерна кухня

Модерна кухня

Модерна кухня

Кухненски дизайн в топло сив нюанс

Сиво-бежово и сиво-кафяви тонове са най-модерните нюанси за проектиране и ремонт на кухнята през 2017. Както и черното, те придават на интериора елегантна, уютна и изискана атмосфера.
Модерна кухня

Модерна кухня

Модерна кухня

Модерна кухня

Многофункционални острови

Мултифункционален кухненски остров е друга модерна идея за кухнята, която е особено популярна през 2017. Това е не е само допълнителна работна повърхност, а и място, което предлага много удобно съхранение на кухненски прибори, прибиращи се и сгъваеми плотове, бар плот, вградена фурна, мивка, и други.
Модерна кухня

Модерна кухня

Модерна кухня

Модерна кухня

Модерна кухня

Двуцветни кухненски шкафчета

Тенденцията дизайнът на шкафове да е в два различни нюанса започна да набира скорост през последната година и очевидно няма да свърши през 2017 г. Независимо дали става дума за контрастни цветове или допълващи се цветове, двуцветните шкафове помогнат да се направи дизайна на кухнята по-ярък, по-интересен и разнообразен.
Модерна кухня

Модерна кухня

Модерна кухня

Растения, билки и пресни зеленчуци в кухнята

Днес на мода е правилното хранене и здравословния начин на живот. За да има през цялата година пресни зеленчуци или билки, дори малка кухня се организира нещо като градина. Благодарение на старите саксии и контейнери за стенни рафтове може да имате истинска радост на перваза на прозореца.
Модерна кухня

Модерна кухня

Модерна кухня

Комбинацията от материали с различни текстури

Комбинирането на различни материали е може би най-интересната тенденция в кухненския дизайн през 2017. Дървото, камъкът, бетонът, мраморът и плочките имат много характерен цвят и текстура. Контраст между тях носи на интериора особен чар и естетика.
Модерна кухня

Модерна кухня

Модерна кухня

Килерче в модерна кухня 2017

Друга модерна идея за кухнята през 2017 г. са складови кътчета с плъзгащи или с панти врати и рафтове от пода до тавана.
Модерна кухня

Модерна кухня

Модерна кухня

Черни метали в духа на индустриалния стил

Студеният блясък на хром и никел, топлият лукс на злато, бронз и месинг, е толкова популярно през последните години, че в 2017-та се забелязва превъзходство на матово черни кранове, аксесоари за мебели и други части от тъмен и кован метал. Те подчертават усещането за индустриален стил в съчетание с ръчна изработка.
Модерна кухня
Модерна кухня

Модерна кухня

Модерна кухня

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *