Модерни стенни шкафове и библиотеки за подреден хол

Модерни стенни шкафове и библиотеки за подреден хол

Модерният хол не изглежда като гостните по време на соца – обзавеждането е по-лаконично

Независимо колко се променя модата в обзавеждането, нищо няма да замени необходимостта от стилна и функционална стенна библиотека във всекидневната. Да, съвременните модели нямат много общо с тези преди 30 години, които бяха във всяко соц жилище. Винаги обаче имаме нужда да подредим и поставим на подходящо място, телевизора, системата за домашно кино, книгите, сервизите и куп други неща.

Предимства и недостатъци на стенните шкафове в съвременната гостна

Струва си да имате подобна мебел, защото осигурява:

Удобно зониране, благодарение на компактните редове рафтове, чекмеджета и дори шкафове.

Съхранението и показването на любимите ви предмети ще бъде още по-добре организирано.

Частите на моделните комплекти могат да бъдат разменени и допълнени, ако е необходимо.

Лаконичната линия и минимални повърхности ги прави подходящи за малки стаи – осигуряват ред, но и пространство.

Ще ги намерите в различен дизайн и конструкции.

Сглобяват се лесно – няма да изпитате онова отчаяние пред указанията, с което се сблъскваха собствениците на подобна мебел преди десетилетия.

Недостатъците включват необходимостта от периодично почистване на външното и вътрешното отделение. Това е особено досадно за собствениците на големи модели, които са принудени да го правят всеки ден. Добре е да знаете, че мръсотията ще бъде по-малко забележима върху матовите и светли корпусни мебели, за разлика от лъскавите и черните, които привличат лесно прах и отпечатъци.

Модерни стенни шкафове и библиотеки за подреден хол

Видове стенни шкафове

Като цяло има три основни типа модерни стенни шкафове за всекидневна: прави, ъглови и стъпаловидни. Обзавеждането трябва да отговаря на първо място на площ, така че хората да могат да се, така че хората да могат да се движат свободно, без да се блъскат в твърди, стъклени и остри ръбове, без да чупят или изпускат нищо. Това не е трудно да се постигне, тъй като магазините имат безкрайно разнообразие от форми и дизайнерски решения. Затова за начало си струва да решите на какво място ще стои.

Прави

Модерни стенни шкафове и библиотеки за подреден хол
Дизайнът на мебели за всекидневна не е завършен без акцент върху телевизионните и аудио системи. За да им осигурите стабилност и надеждна инсталация, добре е да използвате правите стенни шкафове, които са под формата на рамка с голяма ниша в средата, която може да побере, в зависимост от модела, LCD екран до 80 инча.

Ъглови

Ъглова стенна библиотека е подходяща, ако прозорците не са разположени срещуположно или са плътно затворени от слънцето, така че отблясъците на екрана да не пречат на гледането на програми. Дизайнът изглежда много интересен, когато Г-образният комплект и ъгловият диван са успоредни (като Ин-Ян). Пространството между тях може да бъде запълнено с табуретки и масичка за кафе, които лесно могат да бъдат отстранени отстрани, когато искате например да загреете, да танцувате или да правите йога.
Модерни стенни шкафове и библиотеки за подреден хол
Такива шкафове не могат да се нарекат компактни, в зависимост от размера, те ще заемат или двете стени изцяло, или частично. Те обаче вървят с голям гардероб и дълбок скрин, което ги прави незаменими в едностаен апартамент или студио.

Стъпаловидни

Модерни стенни шкафове и библиотеки за подреден хол

За разлика от обикновена стенна библиотека, стъпаловидната няма нито скрин, нито гардероб, като цяло няма отделение, където можете да поставите спално бельо или да закачите дрехи. Оттогава основните атрибути на такива шкафове са стъклени витрини с полукръгла или извита форма, които могат също да включват мини-бар, отворени рафтове и библиотека.

Бонус: Стенен шкаф – трансформър

Модерни стенни шкафове и библиотеки за подреден хол

Съществуват обаче модели, в които рафтовете и шкафовете са на различни нива, ширини и дълбочини. Модулните дневни могат да бъдат допълнени и преместени, което ще бъде удобно при преместване и ремонт. Особено модерни и подходящи за малки помещения са шкафовете – трансформери, в които с подходящ механизъм могат да се вградят скрито легло, гардеробно легло с диван или бюро.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *