Направи си сам: Бебешка кошара за игра

Направи си сам: Бебешка кошара за игра

Купената бебешката кошара за игра е необходимост, която няма да можете да я използвате повече от година, за разлика от тази, която ще си направите сами

Когато бебето започне да се обръща и пълзи, то вече няма нужда само от люлка. Новото му „любимо жилище” е т.нар. кошара за игра, което му позволява да опознава света, без да се поставя в опасност. Там разполага с повече пространство и удобство да бъде с любимите си играчки. Възрастните могат да оставят бебето там, без да се тревожат, че ще има досег до опасни предмети и това напълно осмисля малката инвестиция в него.

Ако не сте склонни да давате още пари за детска мебел, има много по-евтино и практично решение. Всеки домашен майстор с основни умения може да направи бебешка кошара за игра – лесно, бързо и евтино.

Другата полза от направи си сам-изделието е, че може да го разглобите така, че да го ползвате и като преграда /за печка, офис кътчето на мама/, и дори като сушилник през зимата.
Класическа кошара за игра

Това е вид ограда, разположена като правоъгълник или квадрат в пространството.

Какво ще ви е необходимо?

дървени летви (за основата – с диаметър 25-30 mm; за оградата – 5-10mm)
ъгли и болтове
грунд (по избор)
боя (по избор)
лак за дърво (по избор)

Внимание! Изберете боя на водна основа и нетоксичен лак. Дайте на крайния продукт да изсъхне добре – по-добре няколко дни.

Как се прави кошара за игра?

Височината по принцип варира от 80 до 100 см. За пример днес ще използваме минималната, но може да промените така, че да ви е удобна.
Направи си сам: Бебешка кошара за игра
Започваме да изрязваме. Взимаме дебели дъски. За кошара с височина 80см. Ще ни трябват 2 дъски от 120 см за дъното, 2 за 120 см за горната част; 2 от 90 см за дъното, 2 от 90 см за горната част. И още 4 дъски от 80 см за страничните повърхности (в ъглите, но това не е задължително).

Заемаме се с тънките дъски. Височината им ще бъде 84 cm (2 см прехвърлени, за да вмъкнете пръти в отворите). Количеството се определя от размера на самата кошара за игра.
Маркирайте бъдещата основа през 7-8см и изрежете броя на дъските и ги изрежете.

Обработваме ги с шкурка, покриваме ги с грунд (по избор), изсушаваме ги. След това боядисваме, ако искаме елементите на кошарата за игра.

Свързваме частите с помощта на ъгли и болтове по ръбовете. С бормашна правим дупки за прътите, но с размер малко по-малък от дебелината на прътите – ще ги закрепим с чук.
Ако сте боядисали „оградката”, задължително я лакирайте.

Шестоъгълна кошара за игра

По подобен начин можете да направите кошара-шестоъгълник. Така че вашето дете ще има повече място за игра. Материалите и начинът за работа са сходни. Просто разгънете самата форма и монтирайте малките решетки, като пробиете два отвора за болтове на всеки от тях, както на снимката.
Направи си сам: Бебешка кошара за игра
Този манеж се сгъва много лесно, може да се съхранява под леглото, когато не е необходим.

Кошара за игра, в която се спи

Децата могат да заспят навсякъде и това може да го превърнете в предимство във вашата кошара за игра. Сигурно ще се притеснявате да стъпват босички по паркета или мокета, затова може да направите две неща. Първо: Да направите дървена основа. Второ: Върху нея да изпънете текстил или да сложите няколко ката одеало или мек дюшек.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *